Dalam dilema

Rasa takut nk mengandung lgi,dh 2x ggur..cuma perlu msa UTK ngndung lgi,bukan takut sbb sakit tpi tkut utk kehilangan lgi..

15 Các câu trả lời

saya kawen 6 tahun baru ngndong dan gugur 8w. alhamdulillah, dapat ngandong lagi. harap sangat yg kali ni membesar dgn sihat. doakan ye. baru masuk 13w. mmg ada rasa risau. risau nk scan. takot yg dr nmpak, x sma macam saya harapkan. dan saya takut bila 1hb. sebab dulu saya gugur tarikh yg sama saya period setiap bulan, 1hb tu lah. sama macam period saya sebelum pregnant kali ni jugak. baru ni scan, dr kata bby sihat, pembesaran normal, baru lah rasa lega. alhamdulillah. kena pikir positif. in sha Allah, Allah akan bagi zuriat pada waktu yg tbaik. perancangan Allah tetap yg terbaik

Sy pun ada sejarah keguguran. Skrng sy prgnant dah 15 weeks. Tiap hari tiap masa perasaan risau. Smpai penat nak layan ni perasaan risau. Hanya mampu berdoa dan tawakal agar ni kli rezeki sy untuk dapat cahaya mata yg sihat. Hari2 berdoa. Tiap kli perasaan risau dtg tiap kli tu lh berdoa xhenti2.

4y trước

sma

first pregnent pon sy gugur . then yg sec ada spotting . time tu mmg berserah je dgn yg maha kuasa . andai ia mmg rezeki time tu . Alhamdulillah ank da 9buln skrg . keep positive n yakin dgn Allah . Dia bagi di wktu yg tepat . in Sha Allah

sy pun pnh gugur jgk dan dah preggy blik... alhamdulillah skrg dah 12week...sy slalu pujuk hati sy, Allah yg penentu Rezeki...berserah je padaNya..bykkan rehat...sy byk tdo sb tkt klu tejga sy suka nak bt keja...

Pernah rasa , sebab dalam masa 2 tahun lebih dah 3 penghuni syurga saya . Bukan takut sebab sakit, takut kehilangan . Tapi Alhamdulillah sekarang dah 34weeks , doakan baby saya baik baik saja 😊

jngn tkut sis.. sy pun prnh mcm sis.. tpi bila sy dpt thu sy mngndung lgi kali ke 2 .. sy jaga betul².. alhamdulilah dah lahir pun cahaya mata... yg pnting sntiasa jaga diri.. dan jaga emosi

Sy rest setahun sis lepas gugur. Doc sarankan 3-6 bln je rest tp tu la..rehat lama utk rawat emosi. Bila dh betul2 bersedia baru bincang dgn suami utk ttc.

rancang peknen elok sis ambik asid folic.. mkn n minum y berkhasiat..elak dlu mkn o mnum y kurang ok.. insyaAllah

Semoga sis sentiasa kuat.. betul2 kena monitor n jg diri jgn stress n keje kuat2 ..

sy dlm 3 tahun gugur 4 kali.. skrg syukur dah 36w.. stay strong sis. 😃