Cerita pengalaman korang ? Yang pernah induce + bersalin paksa . 😿

Rasa takut hehe . Due 31/5 kene serah diri 4/6 sbb tkde tanda lagi ..

Cerita pengalaman korang ? Yang pernah induce + bersalin paksa . 😿
11 Các câu trả lời

sy sepatutnya bersalin 26/5 tapi terpaksa bersalin awal 2/5 sbb air ketuban kurang & bby iugr . Bagi saya induce xsakit pon lagi cepat bukaan adalah awal2 tu sy tkut gila bila baca komen2 yg org ckp induce lagi sakit dari beranak normal tapi tak ye sbb masa ank first sy branak normal sakit gila sbb kita xpandai kawal nafas , xtahu lagi sakit tu mcm mana & bukaan tu lama . Ank kedua ni sy kena induce drip xsakit bleh rilek2 dlm lb cuma start sakit bila pakar tinggikan dos nk bagi ada contraction tapi sakit tu xlama dlm 2jam terus rasa nk teran bukaan pon cepat jadi 10cm . Sebenarnya sakit ni bila kita tkut & pikir negetif bila kita tenang & fikir yg positif semua jadi mudah 👍

Saya due 13/5 on 40w sbb gdm, serah diri 12/5.. Pagi 13/5 baru start induce ubat boleh layan lagi contraction sejam.. Ptg tu plak induce belon dlm beberapa jam mmg x boleh sabar bagi tau misi dh sakit sgt.. Cek bukaan baru 4 cm, nk baring rehat pun x tenang mlm tu.. Pagi2 esoknya keadaan separa sedar dh kena tolak ke labor room sbb dgr dh 7cm.. Alhamdulillah dh masuk labor room misi cucuk ubat tahan sakit baru reda segala sakit contraction 😅

Pengalaman saya induce(s) sakit kejap tapi sakit dia lebih sikit dari sakit natural.. my advice is positive je, masa dah sakit tu buat teknik pernafasan doa moga jalan makin bukak. Baca apa yg patut selagi boleh baca. Set mind set sakit ni berbaloi utk kebahagiaan yg kita tggu selama 9 bulan. Sambil layan sakit, ckp dlm hati u can do it, this is the time. Semangatkan diri untuk bersalin. InshaAllah u can do it mummy 😊

26/4 p hosp sbb baby kurang gerak,so kna tahan la sbb nk pantau . 27/4 doktor ckp besok kna induce msuk ubat,sbb baby dh ckup 39w .tp msih blom ad tnda nk brslin,ctg plk xbrp cantik ,28/4 pkl 9pg msuk ubt,pkl 7ptg slmt brsalin . tapi sakit dia sumpah dah tk mau beranak 😅😅 tp bukaan cpt . sis jgn risau la mcm mna cra brslin pun tetap jgk sakit,boleh jd pengalaman bru . semoga dipermudahkn urusan sis

sya ritu due 9.5...tpi bersalin 8.5.....sbb xmau induce...7.5 tu xda tanda tpi sya sapukn air selusuh pada perut pkul 11 mlm pi LB...bukaan 2 cm...pkul 3pg 4cm. pkul 4.kluar la bby sya...sakit xlama pon

4mo trước

sruh bidan buatkan air selusuh...

sy due 31.. dh slmt mlahir 13mei hari tu.kluar tanda.ada darah sikit ms kncing tu. so serah diri kat hsptl.dh buka 2 cm.. alhamdulillah bsalin normal.

Saya pon kalau tak kne induce . Tp alhamdullilah kluar juga sbelum tarikh induce .. kna try brapa tips org bagi .. baru baby kluar 🤣

7/5 pagi kena induce drip sebab ketuban leaking dah 24hrs tapi belum bersalin. 8.30am induce 9.04am bersalin 😁

sama lahhh sy due 31/5. tapi takda tanda lagi. dokter bagi tarikh serah diri 6/6 ..🤣

4mo trước

makin lama makin nervous 🤣 tapi buat2 rilek ja ni. sbb makin nervous makin tak boleh buat apaaa. seram kitaaa hahaha