Craving kopi 🥺🥺🥺

Ragam mengandung anak sulung 😅 Dah 33weeks asyik craving kopi je memanjang.. dengan bau bau kopi tu saya suka hidu sekarang.. tak tau camne nak stop sebab kopi kan turunkan hb 🥺🥺🥺🥺

24 Các câu trả lời

Boleh je minum. Cuma kawal kuantiti. Mcm sy minum teh hari2, my friend pula kopi mmg xleh lepas. Shari dua kali kne minum. Hb alhamdulillah ok. Syarat kne kawal kuantiti, n bykkn minum air kosong lps tu n mkn buah or any food yg boleh boost hb (TP klu mommy rse lps minum bdn rse mcm xok, rse melayang or sakit kpala dll, stop minum.) Sbb xsemua org serasi nk mkn or minum kafein time pregnant, ada org yg bdn mmg xleh trime, jd hb drop teruk. Mcm sy, lps minum, hati senang, ehh, hb naik. Pd hal mse awl pregnant dok kawal itu ini, hb drop smpai bwh 10 even mkn ubt tmbh darah dua kali sehari. Bila msok trimester kedua, mkn pon ikot tekak (mkn minum dlm kuantiti kecil, jnji dpt rasa), alah xde, alhamdulillah hb naik smpai 14 klu turun pon paling rendah 12.

boleh minum sis tp jgn banyak & terlalu kerap. make sure jarakkan minum kopi tu dgn ubat. mcm saya, bancuh separuh sachet je pastu campur dgn susu full cream. minum siang dlm pkl 3 mcm tu sbb pagi dgn malam makan ubat. so taknak kacau effect ubat tu & seminggu minum dlm 2/3 kali gitu je. jgn risau k boleh je minum

2y trước

baik terima kasih 😊

boleh minum. limit 200mg je 1 hari or 1 cawan sehari. kalau beli kt kedai, boleh request decaf. brand nescafe pun ada decaf juga. botol warna biru. sy minum je hari2 teh kopi milo. tp masa 2nd trimester hb sy low, sy stop. now dah 3rd trimester, hb sy cantik je. sy minum balik. hehe. susah nak stop kalau dah hari2 kita minum kopi.

minum jarang2 sis jangan minum selalu .. kalau tak tahan sangat nak minum boleh minum sikit sekadar merasa , saya pun ada masalah hb ada satu hari tu mengidam sangat nak minum nescafe saya pulun lah berhari2 minum last hb drop 10.9 hahaha naya terus saya control balik elakkan minum kafein sebab malas kena bebel dengan nurse ..

try mnum min caffe sis.. kopi tu elok naikkan hb juga.. sya ank first dulu dh dkt hujung2 nk dkt due..hb drop..skrg ank kedua pun sma jga..hb drop sy cuba mnum semula n serasi dkt sy.. hb ok..bacaan gula pn ok.. sya ada gdm on diet jga..tp sy mnum wktu pagi je

smalam sbelom sy tidoo sy terminum nescafe 1 gelas pastu lupa pagi kena cek up kk.. mula2 risau takot hb turun yelah pagi tu pergi kk mkn ubat je dgn minum air masak satu gelas... ehh skali result hb naik mendadak pulak 😂😂😂

2y trước

mungkin laa.. org lain jgn tiru cara sy sudah laa.. sy jarang2 je minum nescafe.. hari2 biasa sy slalu minum sunquick/milo kosong je

msa mgdung sy mnum skli sehari kopi tapi jarak jam dgn ubat hb ok je tak prnah drop ..lagipula ubat kan mkn 2 jam sblum mkan jadi tkpe mnum kopi slpas 2jam tu..kena try dlu tgok bdan sis mcm mna sbb kita tak sma 😂

saya masuk trimester ketiga sya jdi gila kopi😂, hari2x minum kopi tpi Alhamdulillah hb sya ok 11 - 12 turun naik mcam tu jah hb sya setiap kali p cek up 😆

Boleh kawal tu. Kuatkan semangat, jangan layan sangat craving tu, effect dlm mengasuh/ mendidik anak. Minum 200ml sehari ok je. , 💪💪💪

sy pun kadang craving coffee juga,, so sy buat neslo.. tpi lebihkn milo berbanding nescafe.. jadi rasa nescafe tu biar hujung2 je..