gdm on insulin

pukul 10.30 mlm td dah cucuk insulin.. nurse suruh makan roti lepas stgh jam.. tp makn roti gardenia hijau tu.. bacaan pgi masih tinggi juga 5.6.. sedangkan last makan dr pihak hsptal kul 6.30ptg.. Ada petua x?? tak nak admit hspital lama2.. ?

15 Các câu trả lời

Bykkn makan sayur.. buah apple hijau.. kurangkan carbo.. terutama nasi sis dan byk minum air kosong..

5y trước

sy gdm on insulin.. hrp2 boleh kawal.. even xngidam sgt.. tp harp2 semua dipermudahkn..

Sis berapa unit cucuk insulin .... sy doc bgi 4 unit je .. cucuk waktu mlm seblum nk tido ...

5y trước

mula2 4unit.. disbab kan bacaan pgi masih tggi.. naik ke 6unit . cucuk 1jam sblm tdo

Sy pun tgh admit. 6.0 pagi ni check Bps.. x taulah camne. Pdahal mkaan ikut diet dia dah

Tk tahu

Jgn stress,,

5y trước

sy xjuga rsa stress.. myb asek pikirkan insulin kot..