gdm on insulin

pukul 10.30 mlm td dah cucuk insulin.. nurse suruh makan roti lepas stgh jam.. tp makn roti gardenia hijau tu.. bacaan pgi masih tinggi juga 5.6.. sedangkan last makan dr pihak hsptal kul 6.30ptg.. Ada petua x?? tak nak admit hspital lama2.. ?

15 Các câu trả lời

Ni cara sy kawal gdm.. Makan epal hijau kalau lalu bland dengan peria katak... Air manis jgn sesekali teringin.. Susu tepung pon jgn minum.. Lapar mkn ayam/ikan/daging/sayur/epal hijau( lauk masak sendiri, jgn letak gula walaupn msk sambal) .. Nasi kurang kn suku pinggan je.. Seblm tido kalau sy Lapar sy makan roti wholemeal 2 kpg dgn air kosong.. Sy kawal gdm sy Alhamdulillah xde tggi .. Tp mmg kne kawal nafsu makan sgt2.. Tapi jgn sampai x makan.. Sian bby perlukn zat.. Google atau tnye doc mknn ap yg boleh dmkn untk ibu yg ad gdm

5y trước

oo.. sy skg cucuk insulin

Sy pon kna insulin jgk.. wktu mlm kol 10. Hri tu tggi jgk sllu klu BSP pgi.. skrg sy cuba tukar wktu mkn klu esok nk BSP ...kol 6 ptg tu sy dh mkn nsi..mlm dlm pkul 8 lbih sy just ambik bskut 1@2 kping sbb tkt mlm lpar.. mnum air bnyk2... so kol 9 sy dh stop mkn n mnum... alhamdulilah trun 4. Lbih je..

5y trước

Tq sis.dayana

Byk kn mnum air putih sis... Klau boleh elak kn mkn manis n kuih2 masa buat bsp... Sy pun ada gdm.. Dah buat first bsp alhamdulillah semua ok... Masa buat bsp tu sy langsung xmkn manis n byk mnum air putih... Mlm sblm buat bsp start pkul 9mlm sy dah xmkn apa2..

5y trước

ok sis.. Tq

Sis coba minum min kaffe dgn pil garlic.. Waktu pagi.. Ambil brsama wakru sis breakfast.. Saya amal tu... Alhamdulillah bsp saya ok.. Saya x prlu mkn pil kencing manis.. Sekarang saya tunggu masa nak brsalin...

5y trước

ramai suggest min kaffe ni.. tp masih ragu2 juga.. tp akan cuba la

Cube sis kalu lapar sngt mkn telur tnpa isi kuning.. Sbb roti ni wlau gi rendah tp still karbo.. Bilas air msak bnyk2 nk tido pn mnum air. Bngun pg pn mnum air bnyk2 lg. Berat naik bnyk x skrg?

5y trước

ye sis.. Tq ya☺

Sis cut terus air manis. Nasi try suku2 separuh. Lebihkan sayur. Kisar sebiji apple hijau & sebiji peria katak lepastu minum sis, terpulang nk minum pg atau mlm sblom tido.

Brapa kerping roti sis mkn..bab 1 keping roti tu suda mcm 1 senduk nasi..klu lebi2 maka mkin byk lar kandungan yg kita mkn..n klu mkn balas dgn byk minum air putih

5y trước

ya

same mcm sy... da ikt care dietician.. da ikt care doc... nurse sume... tp bsp pgi still xcntik... asik 6 je... dos insulin mlm mkin lame makin naik...

5y trước

sy bsp last 29hb...1hb dah serah diri sbb gdm on insulin..

sis dh brpe week tu kene cucuk insulin? Saya pon ade gdm.. setakat nie bsp normal.. tpi takut juga kalau sgkut akn dtg.

5y trước

Sis shazwani.. Tq ya sis

Sblum doc srh cucuk insulin tu bacaan bape ye...sy pon ade gdm jgk...tp doc xsrh lg on insulin...takot sgt gdm ni...

5y trước

Sis punya kira ok...kk tmpt Saya check 5.1 standard dorang, sy pun gdm juga kena bt bsp 2minggu skli...disebabkn minum air gula utk Kali ke2 gara2 berat Naik 2kg masa 26minggu kandungan dulu...sangkut dkt bacaan pagi yg posa mlm cun2 5.1 merah terus dorang letak result lps minum air gula ok...6.7. Tapi sjk bt bsp ni pandai hypo pula sdgkn bfrst sblm jam 9 tu brfst bihun goreng, 2ketul karipap dgn segelas susu...mmg mcm2.Tapi nurse kata results bsp still ok lh slagi bacaan Tak lbh dari 5.7 masa bt bsp.