Cabaran bpuasa tgh hamil

Puasa dh xlama dh..cmne ye cabaran momies tgh hamil bpuasa...blh bg tips x, supaya tgh hari tu xlapar,xletih,xde effect kt bby...#ingintahu #firstbaby #bantusharing #firstmom

2 Các câu trả lời

Saya hb low, dan dah tersenarai sbgai anemia. Saya akan cuba berpuasa dalam sehari dua nak tgok keadaan baby dlu. Skrg dah 31 mggu, risau nanti baby tak aktif bergerak mcm sebelum ni, saya akan berbuka. Kalau baby okay takde masalah, saya akan keep going berpuasa. Tapi maybe hujung2 tu saya stop kjap untuk berpuasa sbb org kata berat baby cepat naik nak akhir2 tu, risau plak berat baby tak ngam bila nk kluar nanti, apa2 pon moga urusan kita dimudahkan Allah SWT🤲🏻❤️ amin✨

2y trước

yeke...sama la mcm sy...sy 24w hb low.. uri dk bawah..cyst lg... 3x bleeding sbb uri kt bawah.

Apapun niat puasa fardhu Ramadan tahun ini lillahi taala ye. All the best. Saya pun 1st timer hamil pada Ramadan ni. 😊 2 org doktor tidak menggalakkan saya puasa sbb GDM on diet controlled dan BSP pula kantoi minggu ni 😬 dan to induce tak lama lg. 😶😶😶 Alhamdulillah 'ala kulli haal.