Tolongg saya confused 😭

Pregnant ni memang takde simptom ke 😭 Saya keguguran bulan 2 haritu dan bleeding (nifas) sampai 60 hari, so saya ni tak period lagi la lepas berhenti darah. Pagi tadi suami suruh check sebab naluri dia kata ada baby dalam rahim saya. And betul ada 2 line 😭😭😭😭😭😭 Saya dah seram sejuk sebab saya sejak berhenti darah memang agak aktif dan ada bersama dengan suami lagi 😭😭😭 Apa yang saya kena buat ni 😭 first time line terang betul. Saya kena pergi klinik ke? 😭 Saya tak tahu last period bila sebab memang tak period lagi 😭

Tolongg saya confused 😭
13 Các câu trả lời

first baby dlu saya tak ada symptom pregnant pun. makan pun macam biasa je. kes awk lebih kurang macam saya. bulan 4 keguguran siap keluar kantung. tiba2 awal bulan 5 lekat lagi tu pun sbb kali ni saya rasa sentiasa lapar. check clear blue and a few pregnancy strip mmg pregnant. saya ada pcos. bila pregnant ni pulak ada cyst. terus malam yg sama pergi scan. masa tu kantung sangat2 kecik lagi. mungkin around 3 weeks. tu saya tau saya ada cyst juga. lepas 2 minggu, baru pergi scan semula and buka buku pink. awk pergi scan dlu kt klinik pkar wanita dan ibu mngandung. Nanti time nak pergi scan, make sure bnyak2 minum air and bagi pundi kencing penuh ya. senang nak scan. Semoga yg baik2 buat awk. jangan stress2.

Its okey dear. Jangan takut. Trus g scan kat swasta pakai tvs n dpatkn suntikan proluton utk kuatkann rahim atau makan duphaston . Both are same. Kate yg awk pnah kguguran

1y trước

🥺🥺 masih takut dan trauma 😮‍💨😮‍💨 dah gi klinik tadi, dapat ubat utrogestan 🙂 harapnya boleh la beranak macam ibu-ibu lain 🥺 teringin nak jadi ibu 🥺

Jadi mcm saya sis bulan 1 keguguran bulan 2 tak period saya test2 naik double line terang mcmtu , sekali pergi scan dh nampak bby 8 week🥰

kadang ade org dpt simptom hamil too ,kadang ade yg tak de simptom ...ikut luck masing ii ...yg pnting jaga diri baik ii...

pergi klinik scan dlu ...pstoo bedrest .mkn asid folik ...minum susu ..jaga diri baik baik and tahniah sis🌹

cuba beli digital CB boleh detect awak pregnant berapa week. senang nnt awak nk inform klinik

Gugur berapa weeks tu sis nifas 60 hari? Serious nak tau first time dengar gugur nifas lama macamtu.

1y trước

Kalau saya dulu gugur 13 mnggu kenaa rehat 3 bulan .. da rehat 3 bulan saya preg balik tp tk ad rezeki sbb pertama rahim da tk kuat so kedua un tk kuat .. ni alhamdulillah kli 3 daa salin da time raya ke 2

bley bli clearblue digital sbb yg tu ade nyatakan weeks pregnancy.. nak peg scan swasta pun bley..

lamanya nifas keguguran sampai 60 hari. ada gap tak sepanjang 60 hari tu or berterusan?

1y trước

Tak pasti sbab ade doctor pernah ckap mcm tu kat saya dia kata tu darah period sbnarnya. Sbab kalau ikut kiraan kandungan pun sama dngan darah period yg gap seminggu tu.

Ye puan baik puah p kk trus , utk pntauan dn cmfmkn pregny🥺 tahniah tau take care ye