Usia janin xsama kandungan

Pregnant dah 31 weeks plus sehari. Tapi scan baby dye punye besar baru 29 weeks 6 hari cmtu. Dr siap buat surat refer pakar utk iugr. Ade mummy pengalaman sama? Sbb scan ngan dr lain diorang ckp xde masalah pun sbb xlari lebih 2 minggu. Hmmmm

7 Các câu trả lời

saye dua ii anak kecik , mmng lari dri usia kndungn , tpi tak lari jauh pun , biasela hosp risau tu ini , iugr jgak la , jumpe pakar tu ini , sye mnum anmum bagi baby besar , alhamdullilah kluar oke 2.6kg , tapi sbb iugr , lpas lahir still kne pantau berat , slalu ke kk sbb kuning n timbang berat , alhamdullilah skrng 2 bulan dh 6kg 🤣 takpe kecik dlm kandungan , dh kluar nnti cepat je besar 😆 kite nk teran pun tak susah mana 😜

Aku lani 34w da..last scan haritu 29w berat baby 1.21kg😅lani ni tak tau la..sebab boleh rasa da berat tu.sakit celah kangkang da start mulas seakan² sengugut..tapi boleh tahan,aku tanya doc baru ni,kepala baby da masuk laluan ka😂doc jawab..tak tgok buku ka🤭doc kata CEPH ni kedudukan baby.aku jawab..mana aku tau doc apa tu CEPH😂Oo..jadi kepala da masuk laluan la..patut sakit pun celah² paha..berat.

Ada.. normal. Nnt lama lama dia akan okay. Sometimes kk punya doc over worried . Doc kat hosp pun tahu diorang overworried so diorang ikut kan je.

2y trước

Betul tu. Hahah leceh kk ni. Tp ikut kan saja la

Dh gi spital. Check baby ok je. Uri flow plak dr ckp xcantik. Xmemasal kena beranak awal. Aduhai

sama sis...aku scan sepatut nya 13 minggu 3hari..tapi size baby baru 12 minggu 2hari

sbelum2 ni xpernah lari 2minggu ke mcmana?

2y trước

mcm saya masa first scan 9minggu tp kantung masih kosong..seminggu lepas tu buat buku scan 8minggu 4hari dh nmpk Janin...so due pun ikut la tarikh dlm scan .

normal je..xjauh beza pun tu..