Positif support please..

Pregnant ank yg ke-5 (bru nk msuk 6week) ...Last year mac 2023 bru je berslin kn ank no-4..actually bkn x filter tp x tau mcmne bole Tersangkut..Mcm2 dlm kepala otak skrg.. klu korg mcmne? Buku pink belum buka lg ... cuma ad msa hppy ada masa mcm entahhla... Korg bg positif vibe please... 🥹...kot ad yg mcm sy bru lps berslin ,then sngkut lg after 1y... ank sy yg sulung 12thun, yg no2-8 thun, no3-5 thun ,no4-1thun 5bulan...

22 Các câu trả lời

dulu saya mcm sis..anak sulung baru 1y sy prggy..timbul perasaan "nak taknak"..tidak menolak.tp mcm tak sedia.berbelah bagi sgt..9w tiba² gugur(sep2021)..slps sthun gugur nk sgt prggy.btul prggy..tp xtau punca dari mana.13w.gugur lagi(jan2023) dan sy terus tak fikir lagi dah.. Alhamdulillah.apr2024 sy prggy lg.skrg dah 17w..doakan sy kalini dpt timang cahaya mata ke2.. Allah tau bila masanya kita betul² sedia.mungkin dia bagi sis anak ke5 cpt sbb dia tau sis mampu & bersedia🥰 Bila gugur tu sy selalu rasa mcm menyesal.sbb sy rasa mungkin punca fikiran sy yg rasa TAKNAK tu..itu bila sy nak,sy masih tak dpt.. bila prggy skrg ni sy masih tkt..bkn takut sbb taknak..tp sbb sy nak sgt...dan harap sgt kalini baby sy selamat smpai sy bersalin..takut utk menolak rezeki zuriat lg.

Salam sis...sy kawen 12tahun xde anak...tahap redha dan menikmati hidup seadanya.Umur pun da agak lanjut untuk first mom.Tapi tiba2 Allah bg rezeki tanpa dijangka tanpa usaha.Mcm2 fikir,malu sbb umur,wlu da 12tahun masih ada rasa x bsedia,rasa nk gugurkan dan mcm2 lagi.Mcm mana sy belajar redha 12tahun xde anak,mcm tu jugak sy pujuk hati redha terima rezeki yg Allah bagi.Doa byk2 moga dipermudahkan semua hingga selamat bsalin nti.Mommy2 yg lain pun doakan sy ya.21w dah skrg..moga selamat semuanya inshaAllah amin.Pujuk la hati kita terima apa yg Allah takdirkan,Allah lebih mengetahui bukan kita.InshaAllah apa yg Allah atur itulah yg terbaik.

3mo trước

Setuju, didik diri reda

sya anak 1y2m next month, n im pregnnt 6week by tomorrow. bagi sya Allah nak bagi, kita terima jk sbb bagi sya rmainya org kat luar sna susah dpt anak dri rahim sndiri. ada yg bertahun dh kwin tpi still xda anak. n sya sllu doakan semoga yg dh lama kawin cpt dpt anak. for me, your so lucky sbb Allah pilig utk awk jaga amanah dia. Allah yakin dgn sis bole jaga anak ramai 🤗 sya pun nak anak ramai klw Allah izinkan. JANGAN CKP PSL KEWANGAN YERR PLEASE ! sbb rezeki Allah tu luass. Kudrat mmng pnt tpi yakin la Allah sntiasa ada 🥰

3mo trước

ank awk sebaya dgn ank sye dn now im 36weeks pregnant mnghitung hry jer debor rse😩

mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin.. takpe..lg pun ank dh age 1 tahun 5 bulan kan...sblm ni bukan brsalin czerkan..blh je pregnant .cuma awal sblm 1tahun 8 bulan. mcm sy dlu brsalin czer doc siap bgtw kalau nk anak kedua..bila ank umur 1 tahun 8 bulan dh boleh pregnant balik dh..tp tula .smpai skrng sy ank dh umur 5 tahun belum ada rezki lg dan tak pregnant lg..kalau ada pun last 2 years tak sedar pregnant tw2 gugur kluar kntung .t8 care sis😉✌🏻jgn stress2 k

saya pun perasaan mcm sis jugak.. smpai skrng masih sama perasaan tu.. tp bila org sekeliling happy dgn baby no.2 sy ni sy mula tenang dan sayang baby no.2.. sy lagi la, anak first sy czer tup tup ter lekat jarak dekat.. nurse KK sgt la positive cuma doktor je risau sbb sy ada darah tinggi.. dugaan berat bg sy tp sy redha semoga Allah permudahkan urusan saya.. bila kte redha mmg kte tenang ❤️ just follow the flow ok doa Allah mudah kan aamin

sis sama mcm sy.bersalin 4/3/23 tup2 tahun ni preg lg.skrg dh 16w kandungan ke8 ank no7.mmg mula2 tu rasa down Dan stress jgk sbb xready Dan Mmg nk rht tiba Ade lg.sy Mmg xambk perancang pn tp xde la ank rapat smua. no1-12y no2-10y no3-9y no4-7y no5-4y no6-1y3m sis kne tenang je ye.kne pikir ank dlm tu xsalah,Allah dah tentukan yg trbaik utk kita.rezeki ank pn jgn risau,Ade je rezeki nya nanti.psl org ckp pedulikan,bkn dia bg kita mkn pn

BERDAMAI DENGAN TAKDIR...in Sha Allah hati kita akan Redha..sy ada 3 anak..yg 1st boy 11y,2nd boy 9y..3rd girl 7y..(beza anak² tak sampai 2y)..10y sy jadi housewife berkorban utk anak².ingat dah memang x akan ada yg ke4.. boleh enjoy .baru setahun berkerja tiba² Allah kata KUN !!..sy pregnant no4..now tunggu hari je nak bersalin..Alhamdulillah sy Redha n selalu fikir NIKMAT TUHAN YG MANA LAGI HENDAK KITA DUSTAKAN..

Saya pregnant anak ke 2 masa anak first baru 4 bulan. Sy makan pil perancang tapi memang Allah nak bagi masa tu. Memang penat sangat anak no 2 keluar masa anak first baru 1y2w. Belum berjalan pun lagi. Anak kedua pulak kena emergency czer. Dengan sakit lepas czer, anak sulung masih nak full attention. Memang penat sangat tapi takpe saya terima mungkin Allah ckp itu waktu terbaik untuk saya ada 2 orang anak.

3mo trước

sy pun sama mcm awak.. skrng sy 13 weeks bila tgk anak first rasa nk nangis sbb takut x dpt bg full attention semoga Allah permudahkan urusan kte 🥺

Alhamdulilah beruntung nya sis, saya tiga kali dah gugur, sekarang baru 6 hari lepas gugur yg ketiga , Allah pilih sis sbb tau sis kuat dan boleh tangung amanah dr Nya. Memang beban ekonomi sekarang mencabar harap rezeki sis semakin murah dan di berikn kekuatan untuk membesarkn ank2. ☺️☺️