AIR KELAPA / 5 BULAN PREGNANT

Pregnant 5 Bulan Tk Boleh Minum Air Kelapa Ke ? 👉🏻👈🏻 Sbb Kene Marah Dgn Family Minum Air Kelapa Awal Sangat Yelah Biase Dah Nak Dekat Bersalin Kn Bru Boleh Minum Pregnant 5 Bulan Ni Tk Boleh Minum Ker ? 😭😭😭

30 Các câu trả lời

Sy dari sblm prgnant sampai lagi beberapa hari nk bsalin pon minum air kelapa muda.. Dpt isi die yg lembik2 tu sedapnya.. Ank sy yg kelima elok lahir senang, kepala xde kerak2 sawan.. Kulit bersih je dan putih pulak yg sorg ni.. Kalau kene gigit nyamuk ke ape xde parut.. Tu yg sy nampak beza.. Sbb anak2 yg 4 org sblm ni sy mnum air soya.. Berparut kesan gigit nyamuk, kulit sensitif n x cerah mane.. So stop la ibu2 jgn minum air soya..

Sy pun ad minum masa first trimester. Mak sy xkasi minum tp MIL ckp boleh je minum 😅. Skrg Alhamdullah hujung second trimester ni Alhamdullah okay je. Jgn fikir sgt la apa org ckp sbb kenapa xboleh nak minum. Kalau teringin sgt, minum sikit. Nanti dh masok trimester ketiga atau hujung pregnancy journey, sis nak minum selalu pun boleh, mmg digalakkan 🥰. Don’t worry sis.

minum je la nak minum air apa pun, jangan minum air manis mcm Starbucks dan seangkatan dengannya sudah sebab kandungan gula sangat tinggi. itu sepatutnya minuman yg wajib dilarang bukan minuman fresh yg Allah bagi.tapi jgn minum sampai tak ingat org belakang pulak 😅😅

air kelapa takpe je sis.. okay je.. doktor ade share bgus mnum air kelapa even trimester pertama 😊 dan sy salah sorang yg mnum x ingt dunia dr first trimester smpai last.. takde ape pun..

Saya minum ja.. dari awal trimester sampai 3rd trimester.. xsalah saya, dkt apps ni ada artikel psl air kelapa..cuba sis search.. air kelapa boleh semasa mengandung..

Saya pun start minum mse 5bulan. Awal2 tu mak x kasi jugak sbb dia ckp awal sngt. Tp bila masuk 5bulan sy start minum tp sikit je dulu try. Skrg dh 7bulan pregnant.

Boleh je. Saya selalu minum air kelapa sepanjang pregnant. Tapi tu la, susah nak educate orang2 lama ni. Cakap lebih2 kang diorang kata banyak makan garam.

Blh je sis. Dr awal kehamilan smpai bersalin saya amalkan air kelapa nie. Jg kerap sgt minum, sekali sekala je k. Alhamdulillah, bayi saya lahir bersih.

kalau fmily dh tegur, jgn minum dlu la sis..nt jadi apa2, padahal bukan sbb air kelapa, nnt makin kena mrh pula. kalau nk minum, minum kt kedai. hehe

Saya minum air kelapa dari awal pregnant.. skrg dh 15w.. Alhamdulillah xda apa masalah..saya ada baca air kelapa ni bagus utk ibu hamil.