Sardin

pregnant 19weeks boleh makan sardin tak? sebab pernah dgr kata tak boleh... advice?

6 Các câu trả lời

Rasanya kalau yang ikan sardin tu ok cuma jangan ambil yg mackerel sebab ada kandungan mercury kalau x silap. Selamat je nk makan if x pregnant tp sbb pregnant mungkin kandungan mercury tu berbahaya utk baby. Apa2 pun sis boleh try googleutk info lebih tepat pasal ikan mackerel ni ☺️

Boleh je makan sis. Tapi masa awal mengandung makan sardin terus muntah. Lepas tu sampai bersalin dah tak lalu nak makan

boleh tapi jangan makan yg mackerel sebab Mercury dia tinggi

blh jerr....jgn mkn mknan mentah jerr...

boleh je mkn sis.. cuma jgn selalu

ea kee ? sy mkn semua jer .. hehe

5y trước

owh yeke. bleh la ni..hehe.. ntahla prnh dgr kata tak bleh...