JIRAN TEGUR SAYA BELI SARDIN

Jiran tegur::: Aii kau beli sardin lagi?? hari hari nmpk kmu laki bini beli sardin knp tak beli ikan ayam ke?? Sedap ke sardin harga rm1.7 tu Hina sangat ke Makan sardin hrga rm1.7

49 Các câu trả lời

Oh nti bila sis msk sis bg la jiran rs lauk.sis msk tu sedap or x sardin nya.. em lg satu... Sis jgn mkn sardin tin selalu tw..sbb mcm kakipa sy dlu slalu mkn sardin tin buat lauk sardin gorg asam wlaupn dh mskkn lauk lain..tp dia nk mkn lauk sardin gak... Stiap hri menu sardin kena ada... Bila g chckup.. doc bgtw protein tggi..dan nasihatkan stop mkn sardin tin..doc kata mkn ikan sardin fresh ikan..xpe..jgn sardin tin..takpn better buat sardin sndri... Buat sejuk beku homemade .jgn amalkn sardin tin ms preggy..skali sekala xpe

4y trước

Allahuakbar 😥😥 Makan telur jak la ni Maggie pun tk baik untk kesihatan...baby dlm perut..

Sy baru buat laksa sardin tin haritu. Cakap dgn jiran, sardin ni sedap kak. Dekat laut pun ikan besar2 tu makan ikan sardin ni. Beza nya yg ni dalam tin. Lepas tu bebel dkt dia ttg kesedapan & kebaikan ikan sardin. Bebel tentang resepi2 sardin yg menyelerakan. Cer bebel dkt dia, mesti senyap tak tanye dah. Silap2 jiran tu masuk rumah suruh laki die beli sardin. 😆😆😆

ckp kat dia ehh suka hatila nak mkn ape..mintk duit ko ke...😏 tak phmla spesis busybody ni..pegi lantakla org nak mkn ape pn...sbuk btul nak menjga tepi kain org...mulut tu sllu nye doa..silap2 kena kifarah baru tau..jgn ckp sardin kuih sebijik pn tak mmpu beli..maka jgn sbuk hal org..jge hal sndri je...

Abaikan je lah. Mulut org mmg mcm tu. X yah msk kan kat kepala kata2 org tu. Ikut suka ati kita nak makan pe. Mcm sya 3 ari mkn sardin sambal sbb mengidam sgt. Mmg sblm pregnant sardin my fav part of food. Abaikan je lah. Lau mak cik tu tanya lagi... Baling je tin sardin tu kat muka dia hahahaha

Fav sy sardin ni.. Ms tgh pregnt mmg mngidam nk mkan sardin sgt2.. Suami pun join sama sbb terliur tgk sy mkan.. Dialog khas- jwapn kpd soalan..🤭 Hak masing2 nk mkan apa2 asalkan halalan toyyiban..

Cakap kat jiran gini aku nak masak apa pun bukan guna dapoq gas hang. Dok sibuk psepa dari hang dapoq tak berasap kerja kata kat orang. Esok lusa laki cari len baru hang tau berakai.

Die tnye mybe sbb xprnh merasa sardin yg sedap...cuba masak letak cili n bawang pastu bgi dkt die rase sikit...esk2 lusa kite pulak ckp kt die ..sedap yew🤭

4y trước

Hahahahah...baru dia tau rasa sardin sedao😂😂😂

Ada ka lagi sardin harga rm1.70?? Lantak la nak makan apa pun,abaikan je,bukan minta sardin rumah jiran pun kann .. tambah skrg dlm PKP ni kena jimat cermat

4y trước

Ada..nnt sis ambl gmbar

Apa salahnya makan sardin eh? Sardin ada juga khasiat kot. Suka hatilah kan nk makan apa. Dah selera org nk mkn sardin,jiran plk sakit pale.

Husnozan sis. mgkin itu modal dia nk berborak . ckp kt dia 'aah beli sardin knpe x penah mkn ke?? ee kesiannnya lahaii' 🤦🤣