tanda2 beranak

#pregnancy saya dah 37week 3"hari nak tanya tanda2 nak beranak tu mcm mna lain org lain tanda2 jd confused saya pragnant normal xda masalah apa 2 mcm hb low atau ada kencing manis. penyakit lain pun xda. saya sekarang sakit paha buntut ngan bawah tu mcm nyilu skit tapi ni dah biasa semenjak 4hari ni. harini 6/10 saya keluar lendir putih banyak masa dara smpai pragnant ni la saya first time ada lendir banyak tapi darah xda org cakap kalau lendir berdarah baru beranak... lepastu mcm mna nak tau kot2 anak dah berak kat dalam ke apa mcm tu

7 Các câu trả lời

Risau kalau2 jangkitan kuman sbb rasa ngilu di bawah.. Cuba refer doc.. Cerita je apa berlaku ☺️ mcm sy, jumpa doc di kk.. Sy cerita sakit mencucuk2 di bwh.. Lps tu doc tny kencing rse ok tak? Sy ckp ngilu kdg2.. So doc bg ubt antibiotik.. Habiskan ubt tu. Lps tu sy takda rasa sakit mencucuk atau ngilu masa kencing.. Apa2 sis refer doc ya..

4y trước

ye dah tanya time appointment. dia cakap biasa mmg mcm tu asal xsakit kalau time kencing. kalau kencing sakit baru kuman

mcm sy kluar lndir jernih dlm kul 11 mlm..bgtau asben..asben tnye mk mrtua..mk mrtua ckp klo bnyk sgt nnt bru pegi hosp . pstu mlm tu xblh tdo..rsa gelisah.. kul 1.30pagi nk bgn pegi toilet..tiba2 bgn tu trus kluar air..air ktuban dh pecah..trus pegi hosp n warded dh 3cm ..tp last2 emergency czer sbb bby lemas..

4y trước

saya xkeluar air ketuban just sakit buntot ngan paha teruk lendir tu xlah banyak mana cuma bagi saya je banyal sbb saya xda lendir2 dri dlu just time 37week ni yg keluar skrg saya dah nak 38 belom keluar baby lagi sakit paha buntot skrg teruk

setiap orang kadang tak sama pun tanda2 nak bersalin. mcm saya takda sakit pun, cuma baby kerap mengeras & turun darah,pergi hospital dah ada bukaan 3cm dah. air ketuban pun doctor yg pecahkan masa dlm labour room..

4y trước

klau kerap sangat mengeras & tempoh masa yg pendek, boleh standby dah tu..dekat2 nak bersalin mcm2 rasa. bila sampai masa betul2 nak keluar tu sakit dia memang tak pandang kiri kanan dah, rasa malu pun tolak tepi dah. sebab tu hospital ada pain score, score 10 tu boleh kata mcm hilang pedoman dah 🤭🤭

pengalaman sy bersalin anak sulung,tak ada tanda 39 minggu. saja tergerak hati nak cek,tau2 dah 3cm. terus masuk labour room bersalin.

4y trước

wah bagusnya mcm tu

Puan da bersalin k belom

4y trước

saya dah nak 38week tapi baby xkeluar2 🤣 sakit je memanjang

refer hosp terus puan

refer hospital