pls help

hi, please ade x sesiape yg ambil pil atau pe2 utk turunkn berat bdn , sy sblm hamil , 54kg, skrg 68 kg . malu sgt bila org asyik ckp psl berat bdn ni . tolong , .

2 Các câu trả lời

dh hamil berat badan naik tu normal sebab kita ada baby kan klu kita rasa kita dh gemuk time hamil, pikirkan org lain ada lagi gemuk dan besar dari kita sis, dlm pantang pun ta turun sangat pun berat tu tapi sebabkan anak ibu sanggup berkorban badan semua kan klu naik time hamil, pantang nanti gunakan sebaik mungkin antara peluang utk kurus juga

5y trước

sy dh bersalin 3 bln . berat skrg 68 dh control mkn tp berat x kurang makin naik adalh

Adoi sis.. Kalau hamil mmg x kisah la naik berat ka apa yg pnting sis sihat tiada GDM smua. Apa pla nak ambl pil2 kurus sgala, x kesian ke effect dkt baby? Kalau sy fikir baby dlu, mulut longkang smua tu buat donno jer, x pn sy reply dgn jwpn laser sikit. Prioritise your baby, kalau takut sgt naik berat knpa nak mngndung?

5y trước

berat 68 tu lps bersalin , dh 3 bulan bersalin xblh kurangkn berat , dh control mkn , lg naik adalh