plasenta@uri sy ada berada di kedudukan bawah pangkal rahim

plasenta@uri sy ada berada di kedudukan bawah pangkal rahim. Dah 2 kali jumpa pakar. skrg sy mengandung 33 minggu. ada apa2 petua utk naikan plasenta tak? sbb doctor suggest kena czer kalau plasenta tak naik

1 Trả lời

Aah sis biasa klu xnaik smpai 34wik mmg kne czer atau doc suh bedrest je dkt hsptl smpai kita due..tp depend pd condition kita mcm mana ketika itu trmsuk condition bby lepas dorg chck gune mesin ctg by graph tgk bby ok ke x dkt dlm tu..normal or x.. mcm sy ritu 34wik dah kne bersalin dh.. memula doc akn buat ecv pusing bby pd kedudukan asal jika breech..lepas tu br dia czer..hurmm.. mcm org melayu @muslim kami gune teknik bersujud macam kami sembahyang tu tuk try naikkn uri..ada spruh org bila dorg buat mcmtu hri2 ianya berjaya d lakukn blh naikkn uri semula.. ada cara lain letak or sandarkn kaki pada dinding L shape ..penah dlu mereka.share ttg ini di TAp .. jaga dri bebaik ea sis..jgn angkt brg berat2.. jgn byk berjalan dan berdri serta angkat ank2 kecil yg lain.. sbb tkut nti blh jd bleeding dan bhaya pd sis 😉

4y trước

Moga d pemudahkan segalanya.. saya doakan ada sesuatu miracle yg terjadi ... Jg dri bebaik ea 😉