Plasenta previa..takut kena czer

Sebelum ini sy disahkan mengalami plasenta previa type 3 pd usia kandungan 27w....selang 2 or 3 minggu i kena refer pakar O&G . Scan pd 33w..doc sahkan pp type 2. hari ini genap 35w4days...doc ckp uri dah naik sikit dan sahkan pp type 1 dan mungkin akan bersalin normal jika uri naik sikit lagi...repeat scan 37w...dlm 2 minggu lagi. harap2 uri dpt naik dan sy bersalin normal..tlg doakan semoga sy bersalin normal .

11 Các câu trả lời

Good luck and take care sis. Jgn byk jln sgt / buat kerja berat2. Saya dulu warded 1 1/2 month sbb PP. Drpd type 4 naik 3 then naik 2.. Last2 trun 3 balik. So no choice but to czer. Wpon takot tp everything went well. Baby dah nak masuk 6bulan pun 😁

4y trước

Tula sepatutnya masa cek 34mgu kt pakar o&g tu dah kena warded tp dia kata ward penuh mgkin mmg sbb pkp ni la..thanks doakan sy,hope semuanya berjalan lancar,ni kira 2nd czer sy la,ank 1st dlu pn czer sbb overdue😅takut juga nk belah kt tempat yg sama sampai 2kali

Sy pn ada pengalaman pp masa kandungan 5 bulan.. then 7 bulan kne refer pakar o&g cek uri dah naik.. yg penting kne bykkn berdoa n jgn angkat brg berat.. alhamdulillah sy bersalin normal..

Hai congrates mommy,sy pn bakal warded mgu dpn on 36weeks sbb pp type 3,harap2 dipermudahkan & tiada masalah wlupn kena czer..nk tanya sis lahir baby 36weeks baby kena tahan nicu ke x ya?

3y trước

td doc berithu klu berat bby normal xberat xde masalah bby bole skli dgn ibu.

Insya allah bykkan bersujud& usap2 perut minta baby dlm keadaan sebetulnya. Mudah2an allah permudahkan bersalin normal nnt amin

sy 34 week PP type 2,masa 28week PP type smlm admit ward tuk czer 26.10 nie..smga sis dpmudhkn urusan ye

Sis nk tnya..scan kt kk biasa pun boleh kesan ke msalah uri bwah tu?? N klaw uri bwah ad rasa sakit ke??

3y trước

semoga dipermudahkan urusan sis

aamiin... mudah2an sis.. semoga dipermudahkan urusan

4y trước

thanks sis..

semoga dipermudahkan urusan sis 🥰

Semoga dipermudahkan ...

4y trước

sy dah bersalin pada 1/3/20 secara emergency czer sbb berlaku pendarahan tiba2. so on the spot kena czer..bby lahir 36w berat 2.7kg. bby sihat. tq sis

Semoga dpermudahkan urusan sis

4y trước

tq sis😍