Strech marks

Pkai losyen biasa boleh redakan strech mark kt perut tak ? mom's ² smua 😉 #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

Strech marks
44 Các câu trả lời

Allahu..sis,utk hilangkan stretch marks ni mmg xdpt la sis sbb bnda lotion ni kna pkai awal2 kehamilan sebelum perut besar.. Tp kalau nk legakan kegatalan tu, sy suggest sis pkai lotion Rosken warna Biru (Dry to Extra Dry Skin)..sis pkai lepas mandi n dh lap bdn..terus sapu lotion tu dlm 2 pump..buat la 2x sehari utk legakan kegatalan tu je sis..nk hilangkan marks tu, wallahualam..btw, sy mmg pkai lotion tu dr awal sy dpt tau sy pregnant smpai harini (sy dh 35wks)..alhamdullillahhh xde lgsg sy rs gatal2 kt perut smpai arini..sabar n bertabah ye sis..

Saya pakai lotion (palmer; cocoa butter) seawal 4 minggu pregnancy- hasilnya sama jugak. Kalau dh berat naik 20kg, xmeregang kulit tuh. Saya dh buat macam2 memang stretch marks tuh masih ade. Now dh more than 10 months - I just give up. Xpela. In a away, cuma xbole pakai baju nmpk pusat ajela😬 Then Kalau hubby complaint, I just told him that all the sacrifice was for u to have kid. So dia diam aje. So now we anggap as trophy instead of flawed. Bring it on stretch marks!

4y trước

Usually xhilang dah sbb tu ken Jaga sebelum muncul tp no worries...janji body tetap letops 😊

mase pregnant ank first mase dkt hkl...ade doc tu bwk doc pelatih ramai2 dok tunjuk perut sy itu ini ..dye kate ade jenis kulit dye xde stretch mark ade yg ade...yg ade tu sbb kulit kite xfleksibel kulit xmerengang sbb tu dye pecah...sy ank dh nk dkt 3 thun stretch mark jelas je lg kt perut ni hitam2 pulak tu😅....mls nk stress...sy suke tayang perut kt husb tunjuk perut🤣🤣bia dye tgk hari2 so dye dh biase dh tgk perut sy n dye x penah complain perut xcantik ke ape😆😆.....

Sye guna bio oil.. Tp start pakai mase da nak masuk 7bulan sb baru perasan ade kesan stretch marks kat belah bawah perut.. So baru lg start sapu.. Tp x pernah lak rase gatal ke ape n x pernah garu pun.. Husband pun suh pakai je smpi la da lepas pantang nti.. Hope berkesan sb parut tu xde hitam, merah pink color die.. Ade sikit je.. Apepun jgn garu utk elakkan luke n kesan parut yg lg teruk.. Anyway ni pun 1st Baby sye..

Sy dulu pakai losyen palmers awal2 pregnancy, pastu losyen biasa hujung pregnancy sebab malas nak cari 😅 ingatkan berjaya skali masa 8 bulan dok belek2 la perut bahagian bawah skali tengok ada sikit rekahan merah😩nampaknya mmg x bole nak elak lah kalau perut dah stretch besar sgt. Skrg ni baby dah 4 bulan tapi x hilang lagi sbb x sempat dah nak mengurus diri 🤣 ah biarlah mcm tu lama2 tgk ok je kot hahah

4y trước

sama la nasib kita 🤣🤣

Saya garu guna sikat. Jadi pecah juga kulit. Mnyesal garu hari tu. Sebab mak saya 9 org anak perut dia cuma ada sikit jak tnda meregang. Sy pun heran macam mana. Dia ckp garu guna sikat. Tp saya ikut lah. Tetap juga ada tanda sikit. Lepas tu saya letak minyak zaitu je tak kira berapa kali. 3-4 kali. Harap2 kurang lah gatal ni

Kita sama sis. Satu perut tu penuh dgn stretch mark . Malu kalau husband tgk. Tp kita kan mengandung. Kena trima jelaa. Haihhh. Skarang sy sapu minyk kelapa dara . Syukur dh tak merah2 sngat kat yg baru keluar. Hanya tanda merah tu dh jadi hitam sbb asyik garu. Haiihhhh.

klu mcm nie jd ats perut ke ats penjagaan ye??sbb perut sy xde.skrg ank ke-2.tp sjk tau mgndung hari2 sy sapu myk jenama palmer..tp kakak2 sy pon mcm xde jgk..ma sy ad plk..xtau ats penjagaan ke ats faktor kulit...sbb kakak sy ckp dia xjg sgt perut dia ms ngandung..

4y trước

sya x garu tpi nurse ada jgk ckap yg bnda ni ada berkaitan dgn kegemukan .

Sy ank 1st dlu pun sama mcm ni tp lg teruk. Mcm kulit tembikai hitam2. Tapi sy tak menggaru. Gatal pun tak. Dah sapu minyak kelapa dara, sapu lotion pun sama. Lepas bersalin jenuh nak sental perut tu bagi putih balik 😂. Ikut kulit agaknya.

sy pun ada strech Marks juga tp x byk lah...anak dah 4... klu sy mengandung sy x suka garu perut...selalunya klu gatal sy just usap2 jer pakai tgn... klu x hilang gak sy guna blam sapu sikit kat perut... ade rase panas2 l,kuranglah rase gatal...