Strech marks

Pkai losyen biasa boleh redakan strech mark kt perut tak ? mom's ² smua 😉 #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

Strech marks
44 Các câu trả lời

Petua orng tua saya kalu garu guna sikat supaya x steck Mark sis.. Syukur time mngndung anak saya ke2 dan ke3 tiada streck Mark d perut.. Time ank pertama ja saya tidak ada pengelaman ada lah sikit streck Mark bhgia bawa perut skit ja..

org tua2 ckp time mengandung perut peha betis jngn garu lepas besalin susah nk hilng bekas garu tpi sy guna minyak kelapa darah pagi petang sapu bagian perut je

kalau mcm dlm bangsa kmi srawak. org tua ckap klau gatal jangan garuk nanti mcm ni lah akibat nye. tapi ni pendapat kami je lah. tak thu ngan korang melayu kan.

4y trước

mungkin sbb leMak ² pecah kni sis. ada juga mcm ya. kmk pun sik pasti. dnga org tua kelaka camya ja. tapi kmk ada dnga juga ada org kelaka pakai losen halia. tapi tak tahu kesan atau tdk.

sy pakai nivea dri awl mgandung lg, mmg x ada strech mark lasung kat perut...tp sy pakai kat perut je...kat paha x...jadinya strech mark sy ada kat paha sikit

4y trước

🤣🤣🤣...nasib lh

aduh adik. ada garu ke masa gatal2 tu? teruk juga strecth marks tu. akak dulu masa pegnen bila gatal je sapu baby lotion pastu garu perlahan2 dgn sikat.

4y trước

erm..mungkin kulit adik nipis. akak xde idea kalau kulit jd mcm ni. cuba la lepas bersalin nanyi sapu krim mederma khas utk stretch mark.

sis sy pakai dari awal pregnant minyak zaitun . pakai minyak apa2 pun blh sis.. pakai minyak tu blh kurangkan gatal jugak

4y trước

boleh ja mana² sis

sis. you can try calming cream by bodyrange . #iuseisell . you can whatsapp 📲 0177660385 for more detail .

saya pakai lotion amway jaa..strech mark ada sikit² jaa..2 3 garis jaa..skrang dah 8bulan😁

Sis . Cri happy cream pinklady . Sy pkai happy cream tu , dh kurang stretch mark wlwpn bby dh 15 bulan .

pkai bio oil ... tk garu pun blh ada stretch marks sbb org tk pernah gemok akan jd mcm nie merekah kulit

4y trước

boleh jgk pkai baby oil .... skrg ada lotion yg blh hilang kan stretch marks tu