Bmi turun mendadak

Pg td apoiment ank tuk 3bln.. Blk umh tringt nk cek bmi ank skli tgk dkt grisan kuning bhgian bwah.. Ms dkt klnik nurse xckp apa2 pn yg kt ni pn lp la nk tnya.. Biasa nurse akn bg tau apa smua.. Sb nombor trlps ms mula2 pgl gah dok dlm blk myusu baby.. Bl nombor dpgl bl nurse xckp apa just tnya ank mnm susu apa je.. Past2 nurse ckp dia bg trkh next appoiment n trs dia srh g blk suntikan.. Bl tu br trpk asl kn next appoiment msk 4bln biasa next appoiment untk 5bln.. Bl cek buka tgk bmi ank trun.. Huhu sb apa ye mybabkn bmi ank xcntik berat 3bulan 5.3kg tgi 60cm bmi dia 13.3kg/m² je.. Ke sb dia da start mniarap berat dia just naik ckit je.. Ke dia mnm susu xckup(susu bdan)

1 Trả lời

Biasanya baby bawah 6 bulan mmg check up sbulan skli.. N lg satu bmi ank sptut nya 14.7kg/m² bkn 13..