baby 1bln lebih

kenapa ea bl tgk baby orang lain elok je bdn brisi bsr apa smua..bl tgk ank sndri mcm2 pk asl kcik je xbsr2 xbam²..mmg xkn mbsr ke apa..bf bnyk kli kdng smpai muak2..ke baby lhir brt kurang ni mmg lmbt mbsr ea ke susu bdn xbyk mbntu..baby lhr ckp bln tp brt ms lhr 2.09 je..bl tgk je ank alahai kcik nye cm bby br lhr je bdn nye..huhu br2 ni ada topup susu fm mula2 ank mnm ok lm² dia btuk pastu mnth kuar susu blk.. #ingintahu #paranoidmom

4 Các câu trả lời

sabar la sis. yg penting ank sihat. sy pon first mom n ank time lahir pon kecik je. pastu berat dia turun sbb kuning. ni ank da masuk 2 bulan baru nmpk gemok sikit. so sy fikir take time la. susu bdn la byk membntu tumbesaran ank. kalau susu bdn sis byk, sis bg je ank fully bf x yh guna formula. ank kwn sy fully bf, gendut juga. yg penting sis kena mkn mknn yg berzat so that ank bile menyusu dia dpt byk zat tu. sis jgn byk fikir oki nnti ank tu gendut juga cuma take time.

ank saya prem umur 2 buln berat 3.95 je sis.. tapi dlm graf bmi ok. misi pn ckp baby prem mmg lmbt sikit pembesaran and saya ada tgk dan follow tips dri tiktok / fb group breastfeeding malaysia . kalau nk anak cepat naik berat kena bagi susu yg bnyk lemak, biasanya waktu malam kena kerapkn menyusu sebab waktu malam breast kita hasilkn bnyk lemak.. ataupn hind milk.. ataupn sebelum menyusu tu boleh perah dlu susu awal yg cair tu

janji dia sihat sis. jgn compare dgn anak org lain, mmg tgok anak org lain besar best, tambah bila org puji. tapi badan anak lain2x. bole jadi take time dia nak bambam ke. mcm anak saya lahir kecik juga 2.14kg, fully bf, masa baby tuh ja berat tiap bln 1kg++ tapi bila start makan, demam, lasak, berat naik sikit, da kurus balik.

Anak saya prem borderline 36w. Lahir pon kecik je 2.4kg. Masuk sebulan 3.5kg dah masuk 2 bulan baru berat naik 5.8 mcm tu. Normal je baby kecik sis. Takpe janji graf membesar dia cantik. Jangan fikir sgt tau.