Positif tapi scan tak nampak

Petang tadi sy gi emergency hospital, sbb ada mcm lendir darah tu. Dr minta sampel urine, result positive jugak. Pastu dr scan perut tak nampak apa. Scan dari bawah pun tak nampak apa. Harini usia kandungan genap 5 minggu. Dr cakap ada 3 kemungkinan sbb taknampak lgi. Sebab terlalu awal lagi, kandungan tak jadi ataupun kandungan luar rahim (mintak dijauhkan). Ada yg pernah mengalami ke. Doakan saye ye akak2 smua. Ni 1st pregnancy sy. Sedih sikit ni. #firsttimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

sama la kita. scan dua2 tak nampak. Dr pun bgtau benda sama 3 kemungkinan tu. tapi sbb saya ada sakit perut jgk, so Dr suspect luar rahim. Dr refer hospital suruh buat ujian darah beta hcg. Sy dah buat dah. Result first rendah 200 je. Result kedua belum dpt lagi. Mungkin harini. Kalau double, InsyaAllah tkde pape. Kena byk fikir positif. Semoga yang baik2 saja untuk kita semua ☺️💕

1y trước

InsyaAllah tkde pape tu. Doa byk2 okay

pglmn ank first sy Mcm ni jugak dulu,sbjik Mcm Dr ckp kt awk .kdgungan x mnjdi,awal lg atau luar rahim.sy pun spotting time tu.Dr Bagi lagi dua mnggu scan smula.Alhamdulillah Bila scan nmpk janin dan heartbeat dia.Skrng 2y8m dah anak sy..jgn buat bnda lasak2 .bed rest klau boleh..insyaAllah moga ada rezeki awk..

1y trước

ye tp wktu kcing bru nmpk sbb x kena kt pad atau sluar dalam.seminggu jugak spotting tu.jgn sedih2 Nnti gngu emosi awk.rehat scukupnye.acid folic jgn lupa mkn.

Inshaallah baby kuat tu.. smoga dpermudahkan urusan puan. Saya harini baru 5weeks, 2hari lepas ada juga spotting & lepastu dh takde. Nnti monitor ya

Masi awal la tu… saya 7w scan baru nmpak kantung size 5w5d. Sblum tu mmg tak scan. Tp period mmg irregular tak tratur.