Upt positive tapi scan tak nampak

Hi semua. Saya nak tanya pengalaman ibu2 dan bakal ibu kat sini. Sy ada buat urine test 2 kali (positive) Sy tak pernah ada masalah period. Tp kali ni period sy delay 35 hari. Pergi klinik scan tak nampak apa. Urine dari klinik pun positive. Ikutkan masa tu dah 7 minggu. Doc minta repeat scan lg 2 minggu. Lepas makan acid folic selalu mual2 sampai ke malam. Tp sy tak pernah ada masalah spotting ke, bleeding atau sakit di bahagian perut. Ada tak yg mcm sy? Kadang2 rasa mcm betul ke tgh pregnant skrg ni. #firstpreganancy

3 Các câu trả lời

normal tu sis sbb baru lagi. nati 2 mggu lagi scan napok kantung, pahtu scan lagi napok jantung baby kelip2 . gtu la pglmn sy. pahtu jgn lupo time nok g scan tu tahan kencing utk bilo scan npok jelas dkt skrin. Normal mual2 luga2 tu sy dri awl ngdung sapa loni 16w duk mual2 sokmo, awl2 asid folic jgn skip deh sis .

Awal lagi tu sis mmg tak nmpk, kdg week tu boleh jadi beza 2 minggu, sy 7w pn x nmpk, alhmdullilah msa 10w bru nmpk

7 minggu mmg tak nampak lagi sis. biasa akan nampak jelas masa dah 10-12 minggu.. rileks je.