Hi mommies! I am currently at my 7 weeks and 4 days pregnant. Is it normal kalau selalu ada keluar pendarahan at this stage?

Perut x sakit, tp darah merah fresh keluar after lepas buang air kecil. Tp darah x byk la cuma merisaukan. Mommies, helpp!

22 Các câu trả lời

kalau bab darah keluar ke lendri campur darah ke. Jgn tanya dekat sini,saya tahu semua org nk membantu cerita pengalaman. Tp nasib kita semua tidak sama. Lebih baik la kita pergi jumpa doktor biar laa 2/3 kali pun tp kita puas hati doktor check anak selamat. Saya ada kawan yg terlalu dngr nasihat dlm group,sama juga keluar darah dan lendir. Tangguh2 xpergi jumpa doktor sbb semua kata normal tp anak dia sebenarnya dh xdk. Saya bukan nk takut2 kan . Tp mcm saya ckp pengalaman org lain2 nasib org lain2. Ini badan kita,ini anak kita.

Pegi hosp.ya.sy aritu mcm tu..2 hari kluar drh sikit pink2 mcm tu..trus refer hosp.dan dorg akn msuk kn alat check utk check smada drah dri mna..sy alhamdulillah tak ada apa..darah kluar d sbb kn rahim nk mngembang..after msuk alat utk check drh dh tak ada..tp admit ward 6 ari sbb jantung sy tak normal ada mermur Dr.kata..tp now dh 39week tgu due 4/10 nk bsalin smoga cpt la baby kluar tanda2 nk kluar tu.doa sy utk mummy2 smua d prmudahkn juga urusan kelahiran dan khamilan yea aamiin aamiin aamiin yaRabb

5y trước

I see. Saya pun pernah bleeding, tapi pergi klinik swasta je. Alhamdulillah time scan okay je. Cuma doc bagi ubat kuat rahim. So next time kalau bleeding lagi, boleh lah pergi hospital sebab dah tahu procedure macam mana. Thanks sis

Sis kene pergi hospital dorang akan checkup lebih details..sbb macam kes saya 5 week masa tu.. bleeding tp xsakit..terus rujuk hosptl..pihak hosptl cuma bagi kemungkinan..kndungan luar rahim, rahim lemah atau kandungn xjdi..wallahu'alam..

Tak normal..better check Tolong like n komen link saya sis https://community.theasianparent.com/booth/296941?d=android&ct=b&share=true

Mcm nk tlg kt sini? Nk tgk pn xblh..doc kt hosp je blh bantu n tahu mslh sis..kami kt sini hnya blh tlg bg tau p hosp ja..

Better check klinik. Saya pernah ada dlm posisi sis. Some sis jadi mcm saya yg dulu. Better Cepat2 check.

Better pergi chck . Kalau spotting saja its normal . Kalau fresh blood , pls go to the hospital now .

Better pegi terus hospital utk dr check & pantau. Tak normal kalau darah asyik keluar

Time 2 hari sebelum gugur, sy pun kluar darah fresh merah wktu kncing ,better g hosp

If you asked normal or not, not normal kalau banyak and threatened miscarriage