Assalamualaikum..sy da 28mggu..ada x tips utk hilangkn smbelit???

Firstpregnant

7 Các câu trả lời

Ni apa sy buat dan menjadi, saya kisar buah jambu batu jdikan air. Lagi senang nak membuang compare makan buah jambu batu tu. sblm ni doc ada bagi juga ubat lembut najis tp sy jarang dah makan ubat tu. kalau rasa tak menjadi jugak boleh mintak ubat dgn doc

2y trước

3ma kac sis t sy try

sy dari 20w - skrg 30weeks ..selalu sembelit ..pernah skali smpai keluar darahh .. tak tau nak buat macam mana .orang kata normal ...dah minum airr banyak . masih sembelit jugk

kena banyak makan buah minum air kosong.. saya pernah sampai 4hari tak membuang.. then my mom suruh minum air kosong banyak.. next week start membuang everyday walaupun sikit2

2y trước

3ma kac tipsnya

Saya amalkan makan minyak kelapa dara d aura. Tiap pg alhamdulillah lancar membuang. Bacaan gula dan hb pun sgt cantik. Alhamdulillah.

sy mkn pil kalsium..dlu mkn shaklee skrg amway...dua2 ok...x da mslah smbelit...kaki pun x krem

sy try minum tambah chia seed,sangat membantu jg

2y trước

t sy nak try

minum air suam bnyak...