Hai mummy..ada x petua utk baby sembelit..bby 7m dan da start solid food..susu apa yg ok utk smbelit

Baby sembelit#pleasehelp

6 Các câu trả lời

Bagi baby buah juga sis dlm meal harian dia dan ajr baby minum air masak juga. Kadang bukan sebab susu tapi sebab baby da start makan, jadi kna pastikan mkanan dia complete dengan fiber atau serat. Sebab tu penting 4 days rule tu..untuk pastikan jenis2 makanan penyebab allergic atau makanan yg buat baby kurang lawas.

boleh try nie sis.. ank Sy pakai ni alhamdulillah berkesan .. boleh wasap www.wasap.my/60179181078/mbc

Dah try susu dupro? Sembelit elok bg mkn sayur hijau mcm bayam & buah betik.

Kena tengok makanan apa yg jadi punca sembelit. Beri air masak secukupnya.

boleh bagi buah naga,betik & brocoli. mmg bagus untuk legakan sembelit

takot makanan..bg air suam