kedudukan Baby

Pernah x ibu2 perhatikan keadaan perut smasa baring terlentang. .ad x ase senget dia lebih tggi dari sblh kiri. .ase penuh sblh kanan. .knpe yea?? #35w5d #babyfirst

23 Các câu trả lời

Sy bila dpt tahu kepala baby da kebawah.. confirm lah yg tinggi sebelah kiri n mengeras tu bontot Dia.. agaknye baby tgh menggeliat 😂🤣 senget normal sis.. sy skrg 35w baby masih lg berkungfu .. kdang tu senget dia muncul..confuse kite nk pusing kiri ke kanan ke telentang ke takot dia x slesa ke apa.. sbb lau diam je ase cm tertarik² perut nye hahah

4y trước

Dh scan ke gurl ke boy? Sy pnye senget belah knan je.

Tinggi sebelah kanan jugak.. Pernah cuba nak tanya org tapi takut plk kang org kata ada masalah ke apa ke kan.. Yelah kita first baby x thu menahu sgt.. Huhuhu.. Tye org tua dia kata diaorg dulu xde pon mcm tu, biasa aja.. 😂 So x berani nak tanya, takut nanti terbawak2 pikiran negatif.. Hahahaha...

Saya pulak selalu tinggi yg sebelah kiri. Mmg senget. Lepastu kalau mengiring ke kiri, mmg dia tendang tak benti2 mcm tak bg mengiring ke kiri. Terpaksa la mengiring ke kanan. Lpstu skrg dh 30mggu perut asyik mengeras dia asyik berpusing mcm dlm mesin basuh smpi terasa sakit tu

5y trước

Hehe takpe kejap je tu. Sakit tu mmg sakit sbb terkena tulang kan. Lepas bersalin semua lega. Anak sy dah 3bulan skg. Hehe

Saya dulu senget ke kiri..mil tegur masa tu 37 weeks dah..masa duduk nampak besar sblh kiri..x sedap hati pi klinik swasta..bila chek baby songsang..esk terus ke kk..bila scan kat kk baby comfirm songsang..so ambik tarikh utk czer..

Rmai geng blah knan rupe nye ye. 😁. .smputtt kalo slahh pusing. .😂. .slahh bring dye bntai tendang smpai xdok diam ibu dye. .kalo tlntng mmg senget ke knan je la cte dye. .🤭

macam sy, kalau baring sebelah kanan, rase baby gerak2 sebelah kanan, kalau baring sebelah kiri rase dia tendang2 plak sebelah kiri, normal ke tu? atau kite memang akan rasa sebelah je?

4y trước

Kita sme sis 🙋

Sye dulu time duduk nampak sgt perut tu senget ke belah kanan. Bila perut lebih belah kanan sye dok usap2. Heheh pastu dia gerak2

Sekarang pregnant 38w 5days..kalau baby mengeras, mmg selalu senget sebelah kanan.. rasanya normal kot. Saya pun anak sulung..

Perut sy tinggi sebelah kanan🤣😂bergerak pun aktif sebelah kanan...smpai dia tertendang tulang rusuk..malam2 sukar bernafas.

4y trước

Haihh sama laa sis oii ...

Same laa kite..kalu dduk terlentang mmg akan nampak senget sebelah kanan..hehehe..xsabar nak keluar ler tu 😁