Jari gatal

Pernah tak jari mommies macam ni? Macam mana nak hilangkan rasa gatal dan sembuhkan nya?

Jari gatal
14 Các câu trả lời

Sis sensitif bahan pencuci ke? Sy dulu mcm tu jgk, sbb pindah rumah tok mertua, dia suka pakai sabun basuh baju basuh pinggan. Sementara nak tukar ke sabun pencuci gel, sy pakai glove bila basuh pinggan. Nak tidur malam, sapu lotion. Alhamdulillah skarang tgn dah tak kering.

4y trước

yaa. sensitif sangat dgn bahan pencuci. Ouh. nanti laa saya try pakai glove. jari saya ni dah teruk sangat. hari² gatal lepas tu pedih. huhu

saya pernah kne sbb tgan sensetif ngan sabun pencuci..dr mmg ada bg ubat..dalam masa yg sama..saya rendam jari ngan air garam..merenyam yg amat rasa..tp lpas tu ok..saya buat dlm 3 hari cm tu..stiap kali rendaman dalam 20minit.

4y trước

yaa. pedih sebab luka. asyik garu jerr. terlalu gatal sngat. 😅

Elakkan sabun basuh o cuci pinggan..sy pakai glove...sapu aqua cream..nk tido baby oil..minyk kelapa Dara pun boleh..sy kaki tangan jd gtu..skg alhamdulillah dh ok...jgn garu...nnt lg pedih...cuci dgn air garam pun boleh...😄

4y trước

hehehe. nanti laa sy try buat. biar pedih tahan jak laa 😅

Saya pernah jadi macam ni... Saya beli cream Rosken Sensitive Cream Repair ngan Rosken Dry Skin Cream. Alhamdulillah ok... Farmasi, watson, guardian pun ada jual. X mahal pun, kalau nak cuba beli dulu tube kecil

4y trước

Okay. thank you sis 🤗

Ya.. Try search tgok kebaikan die.. Sy jari pernah melecur teruk n kaki bkudis sbb gatal... Sapu mnyk bubut original.. Seminggu trus baik xde parut pon

4y trước

Welcome

Suami saya pernh jadi cmni kering² gatal ..sis gi farmasi ada krim mcm vaseline tu dlm belas² juga..tpi sis cuba try vaseline oil tu..

4y trước

Okay sis. thank you yaa 🤗

Saya pergi klinik berdekatan dengan rumah dan doc terus check & bagi satu cream ni (white) Sekarang dah okay 🙂✌🏻

4y trước

Welcome 🙂✌🏻

sy pula gtl celah jari kaki.. sy sapu cream ecocort, bwa tdur smlmn..esk ok.. klu dtg lg gtl.. sy sapu cream tu ja

4y trước

saya pakai cream gatal yg beli kat farmasi. on off jak jari saya. susah nak sembuh sepenuhnya

Make sure jgn tkena apa2 sabun o sebarang pencuci..Pakai sarung tangan🙋🏻‍♀️

4y trước

ya sis. ni di sebabkan pencuci pinggan. dah tak tau lagi macam mana cara nak ubat jari ni. mcm² ubt sapu saya pakai. jari ni on off jak. btw, thank you sis.

Mintak ubat dekat kk terus hilang . Kalau rasa xtahan sangat pakai sanitizer 😅

4y trước

yaa. tu laa sis. mungkin tak sesuai dgn tgn saya.