baby dalam perut tak aktif

pernah tak ibu2 yang mengandung tiba2 baby tak bergerak dalam perut 1malam. dah berapa jam tak jugak2 gerak. apa perlu buat ye??? ibu tak sakit tapi risau baby takde respon. tepuk2 perut pon takde respon.

5 Các câu trả lời

Cara nak kejutkan baby dlm perut. Sis boleh cuba minum air sejuk. Mandi bawah pancuran air atau amik kain basah tekap kat perut. Dulu sy biasa buat mcmtu, Alhamdulillah baby tendang comel2 gitu.

Try minum air yg sgt sejuk atau makan makanan manis mcm coklat, baring mengiring sblh kiri.. kalau xde jgk pergerakkan dlm tempoh 2 jam, sila ke hospital..

sy pernah . pergi2 hospital jantung dah bhnti . 1 mlm jugak tak gerak2 . pergi hospital esok pg tu . 30week masa tu

Terus ke klinik or hospital berdekatan.. Kat umh...xde alat scan utk tahu detail..

Mau tnya brp week bru bby brgerak ya sya 13 week 5 day

5y trước

sy dah 24week