SUSU SOYA UNTUK IBU HAMIL DAN KESANNYA TERHADAP BAYI

Pernah dengar tak, kalau ibu hamil rajin minum soya anak jadi putih gebu? Korang rasa betul ke atau sebaliknya?#1stimemom #advicepls #pregnancy #firstbaby #firstmom #bantusharing #bantudijawabbunda #ingintahu #csmom #csproblem

13 Các câu trả lời

Saya tak tau la ni kebetulan atau tidak. Saya dan husband dua2 kulit gelap tapi anak putih 😂. Sebab masa pregnant suka sgt minum air soya. Ada orang pesan jangan minum soya masa peringkat awal mengandung. Dah late 2nd trimester baru saya start minum. Alhamdulillah kulit anak okay je sampai sekarang. Dah nak masuk umur 1 tahun takde masalah eczema pon. Kuning pon langsung takde walaupun saya dan husband darah jenis O ☺️

3y trước

Mungkin ada salah sorang antara u dengan your husband yang masa lahir / masa kecik sebenarnya putih

sebaliknya. usahlah risikokan kulit anak. dah banyak cerita dah kulit anak jadi sensitif lepas lahir. duit mak ayah jugak yg berhabis beli ubat macam2 nk ubatkan kulit anak. nak anak putih silalah cari calon suami yg putih InsyaAllah boleh dapat anak putih jugak. kalau diri sendiri tak putih, bawak2 la sedar diri ye.

3y trước

AHAHAHA ni lawak 🤣🤣

Tak betul ye..kalau minum air soya anak akan lebih dpt kulit sensitif, ni pengalaman ibu sy sendiri..adik sy kulit mudah kena gatal2..kulit putih/gelap ni ikut genetik mak ayah ye..kalau awk putih anak awk putih..kalau awk/suami gelap, kulit anak awk gelap y.pada sy putih/gelap ni xpenting, yg penting anak tu sihat, cukup sifat 😊

Ohh, lepas ni tak boleh makan sambal takut baby keluar warna merah, tak boleh makan kicap nanti keluar jd warna kicap, tak boleh makan sayur nanti keluar baby jd hijau mcm hulk 😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Warna kulit anak ikut parents dan genetic. Takde kena mengena dengan air yang kita minum. Kalau macamtu makan masak lemak jadi kuning? 😅

tu semua mitos. kalau ada keturunan yg berkulit cerah ada jgk la percentage nak baby cerah. kalau tak minum untuk sedapkan tekak je.

Keputihan anak bergantung pd genetic parents sis.. Tp kalau lebih soya.. Anak akan dpt kulit snsitive jd eczema..

sye plak...ank xde masalah kulit,tpi ank bila lahir doctor bg Tau yg ank Ade G6PD...sbbnye terlebih minum air soya...

rezeki masing2 kak. ada ja org xminum soya anak tetap ada eczema. kalau rasa nak minum, minum je. janji berpada2.

saya xamalkan soya pon time pregnant kulit anak gatal2 n sensitif jgk. .masuk setahun lebih baru berkurang