Perlukah jumpa doktor kandungan baru berusia mingu 4 hari 3

Perlukah jumpa doktor

12 Các câu trả lời

bgus pergi jmpa awal .. spya kalau ada bleeding senang nak pergi jumpa nurse waktu malam atau subuh.. tinggal bagi surat yang mnyatakan kita sah preg dan dah jmpa nurse dlm surat tu juga dr ada tulis baby baru brapa week dan tarikh temujanji seterusnya..mudah sikit kerja nurse .. utk dpt buku pink tu mungkin dlm 10week baru dpt ..

awal sgt xde apa nk dibuat.. nk scan pun kecik bena.. slalu dr suruh tggu dulu baby besar bru nmpk kantung ke atau ap.. buat masa skrg mkn folic acid je dulu dgn rehat secukupnya.. kecuali ada sakit2 perut tu boleh dtg cek.. kalau xde apa tggu je dulu dlm 6 weeks pun ok.. sbb kalau scan 6 weeks dah nmpk kantung 🥰🥰

2y trước

ohh oke kak masih info nya

Kalau tiada sebarang permasalahan xpa.. awal² sekadar blh cek upt ja dulu. Buka buku dan scan semula antara 8w-12w bergantung pd klinik yg sis nak pergi. Blh call kk tanya mcm mna dulu.. nak set appointment n so on.. tc dan jgn lupa start consume folic acid ok..

2y trước

oke kak makasih,sy tidak tau apa" ba soal nya sy baru mengandung anak pertama

suami saya ni jika saya bgtau dah 2 minggu tak period, dia terus bawa jumpa doktor. dia lebih suka jumpa doktor awal2. jika ada apa2 masalah senang. sebab famili saya ada sejarah darah tinggi dan kencing manis.

Awal lagi sis.. tunggu dah 6w baru scan.. awal2 camni ape benda pun x nmpak , rahim je tebal.. lagi buat risau nnt. Slagi xde spotting/bleeding takyah risau tunggu je 6w nnt

tak perlu lagi sis better wasap nurse kk mintk appointment buku pink... 4week masih awal sngt xnmpk pape pun lgi kalau jumpa dokter

klu xde apa2 msalah mcm bleeding, sakit perut x perlu pun. tunggu dlm 8weeks-10weeks bru jmpa.

Sy sarankan jumpa doktor 8mggu ke atas, if ada maslaah sbelum 8mggu tu baru jumpa doktor😁

tgu nnti 8week ke atas yer. ur embryo still too small. nampak dinding rahim tebal je nnti.

Doktor pakar yang rawat saya kata jumpa masa 7 minggu kalau tak bleeding