period selepas nifas

period pertama lepas nifas memang darah akan keluar banyak kah? sbb sblm bersalin ni saya period tak banyak sgt tak sikit sangat. ni mcm tak pernah lah saya mcm ni urm takut pun ada jgk. sakit senggugut kat bawah pusat ni pun dulu tak terasa sangat. efek lepas bersalin kah ni? atau sebab apa ya sebab berurut ka? #firstmom org kata lepas bersalin takda dah rasa senggugut emm kena tipu lah saya ni hahahah #seriusnanya #ingintahu

5 Các câu trả lời

saya datang period lepas setahun bersalin.. anak 1, 2 sakit senggugut tak teruk.. biasa2 ja.. tp anak ketiga ni.. first time datang period lepas setahun tak datang.. sakitnya Allahu.. betul2 sakit.. darah pun banyak sangat.. sampai naik risau kenapa banyak sangat.. pastu period bulan kedua datang skit ja.. bulan ketiga terus pregnant anak ke4.. sekarang dah nak masuk 5 bulan 😂 tak sempat pakai iucd pun..

sy pn lepas nifas 55hari cmtu, bulan sterusnya sy dtg haid , 4hari mmg darah kaw2 keluar , bukan mcm biasa 😂 dulu xbyk mcm skg . Skg .. hari first tu, bangun dari tido tgk dh tembus , abih bcorak tilam 😂..tp xda la sakit mcm yg sis alami, sy okay jur cuma aliran darah ja makin deras . 😂

sama dgn sy. sy blum ambik prcng lg. period prtma 11 hari.. sllu 7 hri je. pstu sakit snggut mkin sakit dari dlu. klau dlu sggut kdg je, sllu sakit pinggang je

1y trước

wahh lama jugak eh. darah awak byk juga awal period tu? saya pun belum ambil perancang lg tp dah mcmni hormon em takuttt

lain org lain simptom dia awak. tak sama. awak ada ambik perancang x? kalau ambik perancang mmg akan kacau hormon kita.

1y trước

kalau risau awak pergi klinik cuba tanya dgn doctor na. mudah mudahan xde pape❤️

normal.. slps bersalin.. badan sgt bnyk perubahan.. hormon mmang berubah..