Alhamdulillah Bersalin 40week 2 Days

Pengalaman Bersalin Di Hospital Sultan Ismail PART 1 __ Alhamdulillah, Maia dapat rezeki mudah bersalin. Maia masuk wad bersalin jam 10.00 pagi dan selamat melahirkan secara normal jam 11.53 pagi. __ Pada pagi hari kejadian, Maia perasan dah ada tanda bersalin iaitu keluar lendir berdarah. Terus ajak Hubby pergi hospital. __ Sampai kat hospital, kitorang pergi kat bilik saringan bersalin bersebelahan kecemasan. Memang ketat pengawasan sekuriti, nak masuk mesti bersama suami dan bawa sekali sijil nikah original. __ Selepas tu, Maia daftar kat kaunter dan nama pun dipanggil untuk masuk bilik saringan. Dokter cek dan dah ada bukaan 4 cm. __ Lepas tu, jam 9 pagi Maia dah pecah ketuban. Macam mana tahu pecah ketuban tu? Tetiba dengar bunyi POP dan mengalir air macam air paip dengan derasnya. Maia pun bagitahu nurse kat kaunter. Nurse pun booking kan labor room. __ Maia ditolak ke labor room oleh nurse. Staff nurse dan dokter yang handle Maia dari awal semua baik2 dan supporting. Alhamdulillah. Dalam labor room kan ada 2 dokter dan 4 nurse yang sorak2 untuk Maia. Rasa semangat yang membara untuk meneran. ❤ __ Rating: 10/10? __ Part2 next post pulak. Korang pun ada tak kawan2 atau sedara yang bersalin kat HSI? Tag n Share la sikit camne pengalaman. __

Alhamdulillah Bersalin 40week 2 Days
50 Các câu trả lời

Alhamdulillah...tahniah sys..sya pon dri ank no 1-7 smue bsalin kt HSI... Insha allah, next due bln 11 nie pon kt HSI gak...

4y trước

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan ye sis.