Alhamdulillah Bersalin 40week 2 Days

Pengalaman Bersalin Di Hospital Sultan Ismail PART 1 __ Alhamdulillah, Maia dapat rezeki mudah bersalin. Maia masuk wad bersalin jam 10.00 pagi dan selamat melahirkan secara normal jam 11.53 pagi. __ Pada pagi hari kejadian, Maia perasan dah ada tanda bersalin iaitu keluar lendir berdarah. Terus ajak Hubby pergi hospital. __ Sampai kat hospital, kitorang pergi kat bilik saringan bersalin bersebelahan kecemasan. Memang ketat pengawasan sekuriti, nak masuk mesti bersama suami dan bawa sekali sijil nikah original. __ Selepas tu, Maia daftar kat kaunter dan nama pun dipanggil untuk masuk bilik saringan. Dokter cek dan dah ada bukaan 4 cm. __ Lepas tu, jam 9 pagi Maia dah pecah ketuban. Macam mana tahu pecah ketuban tu? Tetiba dengar bunyi POP dan mengalir air macam air paip dengan derasnya. Maia pun bagitahu nurse kat kaunter. Nurse pun booking kan labor room. __ Maia ditolak ke labor room oleh nurse. Staff nurse dan dokter yang handle Maia dari awal semua baik2 dan supporting. Alhamdulillah. Dalam labor room kan ada 2 dokter dan 4 nurse yang sorak2 untuk Maia. Rasa semangat yang membara untuk meneran. ❤ __ Rating: 10/10? __ Part2 next post pulak. Korang pun ada tak kawan2 atau sedara yang bersalin kat HSI? Tag n Share la sikit camne pengalaman. __

Alhamdulillah Bersalin 40week 2 Days
50 Các câu trả lời

Hospital Sultan Ismail ni di JB kan? Maaf tanya, saya baru lagi pindah di Johor ni, mungkin akan lama la bermastautin disini. Kalau saya tinggal di Bandar Pulai Jaya (Skudai/JB), HSI cover ke bersalin dari area ni? Atau kena refer ke Hospital Sultanah Aminah juga?

Hi, tahniahh akak. doakan saya juga yaa, due saya 2/4 ni, risau jugak sebab takdee tanda2 lagi. baby pun masih aktif. doakan saya yaa mudah bersalin anak pertama, harap dilancarkan. aaminnn ♥️

4y trước

Alhamdulillah terima kasih 💗 Akak doakan baby dan mama sihat selalu ya

Tahniahhh.. bestnya cpt bersalin.. alhamdulillah Allah betul2 mempermudahkan Maia. Maia pantang elok2 ya.. x sbr baca part 2. Manatau ada Maia cerita mcmana masa bersalinkan baby Maia ni..🤭🤗

4y trước

Alhamdulillah semoga sis mudah bersalin juga ya

Wah tahniah sis, seronok dgar mudah jer bersalin, owh kalau dah keluar lendir berdarah tu tak kirala brapa weeks means dah kena serah diri kt hosp la yer? First time nie

Wowww.... alhamdulillah smue slmt.. tahniah sis... Rse xsbr plk due kite bln 8 to seram sjuk plk rse ny bile fkir no bslin.. hihihi ank ptme hihi tahniah sis slmt brpntng

4y trước

Semoga mudah urusan sis ye

Baru mlm td g hsi sbab kluar air + lendir coklat, tp xde rasa sakit. Bila doc cek, jln masih belum buka. So balik la semula. Due sepatutnya 26/5..

4y trước

Iye sis. Kalau dah tanda contraction sakit mesti cepat pergi hospital yea. Sentiasa ingat kira 10 gerakan baby ye.

Selamat berpantang sis. Moga baby & mommy sihat walafiat hendaknya. Aaamiinnn3. Doakan sy juga ye sis, supaya senang bersalin. Aaamiinn.

4y trước

Alhamdulillah tahniah sis juga

Tahniah sis,,, Doakan kami jg semoga cepat d karuniakan zuriat dlm perut, dan yg tengh mengandung di permudahkan segla urusan amin..

4y trước

Alhamdulillah terima kasih 💗 Mudah2an diberikan zuriat yang soleh dan solehah Amin

Wow 40w 2d.....cmne bwk perut tu..btl2 ikut due? Ape pun tahniah dan selamat berpantang.....syukur dipermudahkan urusan...

Alhamdulillah...tahniah sys..sya pon dri ank no 1-7 smue bsalin kt HSI... Insha allah, next due bln 11 nie pon kt HSI gak...

4y trước

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan ye sis.