Ada tak yg mcm sy ? Prgnnt skrg 33w ketiak ,leher smua celah² hitam😔

Penat menyental wktu mndi ..tak hilang² gak .paling ketara leher dan ketiak sb sblum ni mmg putih je ...risauuu

6 Các câu trả lời

Absolutely normal due to hormones changes. Eventually it will going back to normal after deliver. Lepas bersalin rajin kan scrubbing untuk cepatkan proses hilang. Macam saya tak rajin scrubbing, saya biar. It takes almost 2 years untuk saya punya cerah balik.

Mmg time pregnant hormon berubah. Nanti lepas bersalin slowly hilang. Sy dulu anak 1st pon mcm tu. Lepastu hilang. Ni pregnant anak no 2 still sama celah ketiak, peha dgn area perut hitam. Hehehe. Pengorbanan nak jadi seorang ibu kan 😄

Sama sis, saya 33w jugak, leher dengan ketiak dengan butt makin hitam, dah warning siap2 kat suami cakap ni semua hormon tau bukan sebab saya malas mandi 🤣🪓

kitaa sama… tetiba muncul week 30++ terus rasa tak confidence 😖. tapi redha jelah gelap pun gelaplah kat miss v tu. nak sental pun tak sampai 😩

biasa je, hormon, tak perlu stress2 fikirkan hitam2 tu, suami je yg tengok. dah bersalin nanti slowly akan ok balik.

Ingat saya sorg je. Jenuh ye nak sapu lotion tapi tak hilang2 😂