Leher dan ketiak jadi hitam

Nak tnya ada tak mummy2 kat sini alami leher ngn ketiak hitam masa pregnant.. Sy alaminya skng.. Hari2 tonerkan leher ngn ketiak tu tak jgk hilang hitam. Sy jg GDM on diet. #1stimemom #firstbaby #23weeks5day..

10 Các câu trả lời

Eh sama sis. Tp memang gitu, hormon. Awak untung ketiak je itam, some leher, peha and bottom part pun itam. Jangan isau. Lepas beranak, slowly it will go away. Tp elok la awak sental skang mase tengah cenggini. Mane nak tau die akan hilang ke. Prevention is better than cure.

normal tu sis..sebab hormon. x perlu buang masa sental dgn toner ke losyen ke cream ke..lepas bersalin nnt dia hilang sendiri. lagipun, any chemical apply kat skin kita maybe bg effect kat baby dlm kandungan.

sama laa...tetiba ketiak ngn leher npk gelap ...n kering... hurmm harap² hilang lepas bsalin..saya Pon sama..23week daa

Ada tuk 1st pregnant dulu..Yang 2nd ni tak ada pulak sis..tapi benda tu normal..nanti Akan hilang after beranak..

Normal tu, hormon pregnant. Lepas bersalin nanti akan hilang and back to normal.

pernah sis mcam saya dulu...lepas bersalin terus hilang dgn saya Sis.

Leher tk da..ketiak hitam...

pembawaan tu. normal

buat msa skrg xde lgi

hormon tu