mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

54 Các câu trả lời

Sis.. bru mgndung. Nty dh ad ank lg xsmpt nk buat klau disruh itu ini. Mana dgn penat urus ank lg nty. Mlm konfem kjap2 brjga ank nk susu. Minta izin balik ke rumah mak sndri ke dlu dgn suami. Dptla rehat kan. Lega skit. ⚘

please please jgn stress.. tolong la rehat.. kalau tak larat sgt melawan je laa.. sy taknak sis jd mcm sy yg hari2 stress. and bila sy deliver baby,doc bgtahu anak sy ada sakit jantung.. sy mnyesal marah2 waktu mngandung...

saya dulu dikatanya mengada tak nak makan itu ini tak boleh telan bila kita alah dengan bau numis. bila kita tanya masa dia dulu macam mana, dia kata dia okay je sebab kakak dia masakkan. lahhhhh kita ni masak sendiri

Thanks semua atas nasihat Dan doa yg baik2 , ramai yg baik dlm dunia ni...rasa lega dpt luah prasan kt sni , dpt kata2 positive dari mommy2 yg baik hati semoga Allah saja yg dpt bls...

Sis, sabar nya allah tahu sis kuat utk hadapi dugaan ni, kdg2 org tua ni ske uji menantu, die sis bersangka baiknya,jgn stress xelok utk sis n bby, nya insyallah satu hari nanti sis bhgia bsme fmly amin

Jgn paksa diri sos..klau letih rehat,kerja tu bila2 boleh buat..bila rasa dh ok..smbung buat..klau x larat..ckp je terus terang ngn mil tu...lgi satu..dkt rumah tu xde org lain ke slain sis utk bantu..

Cuba fikir yg awak tolong buat kerja rumah akan membantu memudahkan awak bersalin. Anak pun jadi rajin dan baik hati. Mungkin bila fikir ni dapat mengurangkan kesedihan.

5y trước

Setuju.. Mungkin juga mak mertua sis nk benda yg sama. Cuma cara dia tak perasan mcm mengarah2

Sabarlah sis i pun dok dgn mil. Tpi everything ok tkde pun suh buat itu ini. Jadi i tk nak sshkan mil i balik umah mak i. Smpi lah i betol2 tkde alahan boleh buat kerja sndiri.

mil ada la kata tak larat nak buat itu ini sendiri. macam nak minta tolong kita tapi secara tersurat. saya buat tak endah je. saya pun tak larat. pening, cirit birit, kadang hipo.

Lau pnt reht abaikn bebeln mertua biasalah org tua memang gtu t lau dh ase ok kit smbung lah wat kije jgn pksa dri sngt cian kat baby awk, sy pon duk ngn mertua juga sbr ok