mertua kaki arah

Penat la dh first pregnant. Tinggal serumah dgn mak mertua , ya Allah mak mertua tak brapa sihat faham la kita tlg dia bt keje2 rumah yg mne mampu. Tpi dia kuat mengarah pulak, penat sgt pregnant2 ni masuk 5 bulan ni mengah. Kalau bt keje x larat dh sgt, nk baring je rasa. Dh la makan asyik muntah. Mak mertua duk suruh mcm2 itu ini. Suami x mampu nak pindah rumah lagi bt Masa Ni. Rasa stress sgt kdg kdg. Mommy please give me some motivation word. Utk hadap semua Ni. ???

54 Các câu trả lời

bnyk bersabar sis.. sy paham mengandung ni badan kite memang penat sgt dpt lakk ibu mertua tk memahami pun sakit jugk nk hadap.. pe2 pun semoge dipermudahkn semue nanti..

suami awak apa guna ada? dia tak reti bahasa ke utk buat semua tu memandangkan awak preggy? da dia tak mampu sediakan tmpt tgl, bg la isteri selesa sikit ms gini.

kalau sis seorang suri rumah, sis pergi la balik rumah mak sis dlu sementara mngandung ni.. mintak izin suami.dan luahkan pd suami.. jgn stress jgn marah

Bersabarlah sis .. sis ikut kemampuan bdn sis ..sis larat sis buat ..klo tk larat sis rehatlah .. jgn di paksa Bdn tu ,nti Ada apa² sis jgk yg susah ..

Klau dh pnt sgt rehat la,jgn stres2 sgt ksian baby dlm perut tu cb ckp ngan suami nk ddk ngan parents dl dh ok br la balik lg kat umah mertua

Kesianya sis..sy pon duduk dgn mertua tp alhmdulillah ms alahan teruk hari tu smu mertua uruskan..sy doakn semoga urusan sis dpermudahkn

Kalau sis penat, sis cakap jela kat mertua tu. Cakap je nanti2 kalau larat sis buat. Lepas tu terus masuk bilik rest

Duduk ngn famili sis je dulu..bincg ngn suami bg phm..jgn stress2 ok.xelok utk ibu n baby..smga sis kuat n tabah

Cbe la slow talk dgn suami... Bincang ngn suami.. Mntak suami ckp ngn mak mertua... X kn la mak tu x faham kot...haihh

5y trước

Itulah pasal... Bile kite ckp sikit nnti die jawab "mak okay je... Kamu tu mengada" hmmm...payah dpt jenis yg cenggini

Ckp kt suami minta izin nk balik umah parents sndiri smpai kesihatan da stabil atau smpai hbis pntang..