Saya keguguran pada 13 mei.. Darah stop 22/5 adakah saya berpeluang hamil dalam waktu terdekat

Peluang untuk hamil

17 Các câu trả lời

Sy tahun lalu bulan3/4 2023 keguguran and then doc sruh makan perancang sbb kata rahim sy tak kuat, and kurang darah so i ikut la, then mau dkat” hujung tahun laki&family tak suh makan perancang wlaupun i kena makan.. then i stop la makan, so 2024 bulan 4 i period biasa then 28hb bgtu stop la period then bulan 5 tu dlam 3hb bleeding lagi tp sikit dan 2/3 hari stop nda mcm sllu tp sy fkir benda biasa sbb sllu kadang” 2 kali period tp nda la tlmpau dkat tu masa but i still tak fkir pun lain.. so msuk bulan6 dalam 8hb perasaan pla tak period” then kan mcm rasa lama sbb bulan5 tu pun brpa hari ja, so 12hb birthday i then plan dngan kwn” nak pg clubbing kono 11hb🤣amboiii😂 tp dlam masa yg sama tegerak hati nak beli pregnant test 🤣 tp 9hb baru i beli test then i cek yaaaa memang 2line🥳 msi tak caya beli lagi 2 and beli 1 yang clearblue😆 smuanya positive la then 3 😂 then bsuknya sa ke klinik lagi nak comfirm so i g scan 🤣 scan” tak nmpk kantung ja tp janin xda so mcm sedih la, smpai ketiga kali doc sruh dtg review.. then ke3 kali tu doc ckp “ patut neari dah nmpk janin and heartbeat dah ada bleh dngar” so i pun mcm takut la kan sbb takut msi tak nampak😌 so kena scan trs” la nmpk c baby😂 and heartbeat pun dah bleh dngar 🥰🥹 so happy tu smpai tak boleh ckp klau bleh terbang i dah terbang🤣 gift birthday la kaan😍 so ibu” jangan la giveup ya 😇 one day akan ada rezeki 🙏🏼peluang masi ada sis yakin and pcya sja 🥰 eh panjang sangat cerita ne 😂😂 Skrg dah msuk 2month🫣🥰

hai sis. salam takziah buat baby syurga. saya doakan sis kuat ya. sama macam saya lepas gugur memang cepat2 nak mengandung balik. sebenarnya ianya terpulang kepada sis. sis tahu daya ketahanan badan sis. tapi dari segi scientificnya if janin keluar sendiri ya bukan yang kalau d&c, seeloknya sekurang2nya 3 bulan rehat atau pun sekurang2nya dua kali period. sebab kita nak makesure rahim kita dah cuci apa yang ada daripada keguguran sebelum ini supaya next pregnancy kita sihat. saya buat seperti tu ya waktu saya gugur dulu. alhamdulillah anak dah 4 tahun dan dah ada anak kedua. apa pun dengan izin Allah. saya berpantang sekurang2nya 30 hari. jaga pemakanan dan berurut semua. but again terpulang pada sis okay. you do you. saya doakan yang terbaik buat sis. semoga next pregnancy sis sihat ya. dan semoga sis juga kuat dan sihat mental fizikal. take care!

Saya dua kali gugur. Masa 1st miscarriage dulu doc memang dah cakap awal awal. Jarakkan 3 bulan kalau nak pregnant lagi. Paling bagus 6 bulan ke 1 tahun. Sebab bila gugur, even tak beranak macam orang lain, rahim kita tetap kembang due to penempelan. Jadi memang kena pantang jugak macam orang beranak. Saya gugur pantang 2 minggu. Pantang makan, pantang pergerakkan semua. Untuk bersama, lepas nifas stop, saya still tak bersama suami sampai bulan depannya.

sy lepas gugur tak fikir nak hamil lagi,sbb org kata kena kuatkan rahim dlu 6bulan sekurg2nya.rasa serik sakit tu berulang tapi sy jaga pemakanan mcm org pantang,lepas sekali period lepastu tak sangka pregnant semula. ikutkan risau juga risiko tui.alhamdulillah skrg kandungan baik2 je mudah2an. Kalau ada rezeki tak kemana sis,jgn stress ye

3d trước

alhamdulillah sis..harap kandungan sy kuat sihat kalini mcm sis.moga dipermudahkan ye 😊

Sy gugur hujung Dec 2023. Doc ckp after 3 months boleh prepare utk hamil lagi sbb i miscarriage at 6 weeks. Awal mei sy pregnant. I think its depend pd previous miscarriage juga. Ada yg kena rest 6 bulan baru boleh expect utk pregnant lagi.

Sy miscarriage 10/4/23 masa kandungan 8 minggu dan buat D&C. Lepas cuci, sy pantang 2 minggu & mengurut peranakan sy. Jaga makan & selalu tungku. 11/5/23 sy period & itu last period sy. Sekarang baby dah 4 bulan alhamdulillah.

Sy keguguran pada usia kandungan masuk 8 minggu. Alhamdulillah kluar sendiri tak cuci pun. Doc ada suggest after 3 months bru plan smula. Tp tak dan 3 bulan, sempat 2x period je, now pregnant semula ☺️ alhamdulillah.

3d trước

sy pon baru ggur 8weeks juga...xsabar nk lekat lagi..tak serik🤣...smoga ada rezeki zuriat tahun ni

sy pon kguguran anak prtma kena d&c doc suru badan smbuh dlm 3bulan dlu bru pregnant lagi syukur Alhamdulillah ngam2 3bulan ada rezeki anak kedua🥺 try sis InShaaAllah Ada rezeki yg penting jaga kesihatan

rest dulu. risiko miscarriage blh berulang klu tak jaga jarak...bg rahim tu sembuh, hormon awk elok, jaga makan minum, emosi kena stabil. xyh rushing xpi mana pun rezeki tu, semua dh tertulis.

Uii baru gugur rest dulu rahim awak sis. Kita je rasa sihat tp rahim belum pulih lg. lagi2 nak pregnant baby 9bulan tu kena betul2 kuat sis. Sy dulu 3bulan baru doc bg pregnant.