Situasi Bersalin

Parents, jom share situasi lucu yang terjadi semasa ibu bersalin. ?

Situasi Bersalin
55 Các câu trả lời

Sy xde pglmn situasi lucu tu tp kwn baik sy ada share, ms dia tgh contraction tu dia boleh ajk suami dia p minum kt kdai kopi🤣ms meneran die terberak byk, suami dia kata bau boleh tahann..then ms nk 10cm tu tiba2 dia melalut ckp "jangan pangkah dap,sume kena pangkah pas"..suma tergelak dlm lr tu..ms dia nk brnk tu hujg bulan 4 nk mengundi tu..hahaha..lg satu ms nurse nk jahitkan luka dia tu, dia mrh nurse smbil bebel "sampai hati nurse buat sy skt mcm ni mcm tu bla3"..suami dia ckp lpsni xyh check in hosp ni lg, buat malu je awk ni😂kwn sy tu jenis kelakar n xmkn hati..anaknya pun smpai skrg ni asyik tersengih je muka kelakar betoi..😆😆

Pengalaman bsalin anak pertama sampai skrg Saya tk blh lupa .. dlm lb tu Ada Saya ,nurse dan sorg mommy yg tgh brjuang utk melahirkan baby ,yg Saya tk blh tahan gelak sbbnya mommy ni asyik menjerit Dan memaki nama suaminya ,mcm²lah perkataan yg kluar .. Masa zaman tu ,suami tk di benarkan masuk .. Part yg paling Saya tk tahan bila nurse plk yg mnjerit .. knp kau cubit Saya ,bkn salah Saya ni😂.. yg mommy ni sambung blk Maki laki dia ,,nurse tu jwp thn dpn klo aku tgk ko beranak lg ,jagalah kau ya😂😂.. adoii .Saya yg tgh sakit ni blh ketawa ,tp lps keluar je mommy tu dr lb ,turn Saya plk yg berjuang .. hehe ..

5y trước

Iya sis ..sampai skrg Saya tk blh lupa .. 😂

husband teman dlm LR..on drip induce 😅 msa layan contraction,rsa nak brguling² kt atas katil tu..husbnd laa tlg taham bini bg baring diam² 😂 pstu bila msa dia bukak kn cermin mata enth..ltak pulak kat atas mesin CTG tu..pstu msa baby dh kluar,doc yg smbut,tunjuk baby kt kita tnya "baby apa?" yg kita ni trkebil² jap..apesal tnye cmtu,dah laa aku x nmpak 🤣🤣🤣 dah selesai proses brsalin,nk tolak kluar LR, bru teringat spect.trus tnya, "abg,cermin mata syg mna?" kelam kabut husbnd mncari mna hilang spect bini 😂 bini rabun

Masa bersalin anak first, doctor suruh bgtau kalau dh rasa sakit sbb subuh dh pecah ketuban.. Pukul 10 pg doc tya sakit or x, sy ckp tak. Check bukaan baru 2cm. Then pukul 12 doc dtg tya lg, xsakit ke puan. Sy ckp xsakit. Doc nk check bukaan tp sy ckp tunggu dulu, nk habiskan teh ais n nasi goreng seafood yg abah sy bawak 😂 rupanya time tgh mkn tu bukaan sy dh 7cm. Doc tolak masuk bilik bersalin sambil sy hbskan teh ais yg ada baki lg sikit.. Syg nk tgl teh ais 😂😂

5y trước

Ok la..rzki jgk tu x sangkut sakit apa2 msa mgndung🤩

Mse sakit contraction ksian suami.. tkontang knting dia kna pkul la.. trik bju dia smpi nk tkoyak sbb skit sgt...smpi nurse ckp "xbaik pkul suami berdosa".. 😂 mslhnya dkt situ jew kekuatan nk than skit bila trik tolak suami pkul2 skit..😁 maklumlah anak first xtaw apa2.. mse xsakit relax jew wlpn dgr org jerit2 dkt blik lain.. skli dri sndri rsa.. smpi doa nbi ynus jdi auto speed dh... mcm2 sbut mak la..allah la..mlut xbhnti bce2 mcm kna rsuk dh..😄.. alhamdulilah semua selamat..lain yg scan lain yg keluar..😍

5y trước

Insha allah.. smga dpmudahkan sgla urusan kamu.. amin

Y lucu lebih 3 orang doc dtag seluk bb,masig2 ckap dpat rase lain2 bahagian ade y ckap kepala,ade y ckap kaki,ade y ckap tagan dh jd teka teki rupe2nye bb brgolek2 kt dlm sbab air ketuban lebih so die bnyak ruang.. bukaan dh hampir penuh tp xde rase sakit langsug,last2 doc masukkn ubat tp lepas masuk ubat doc g toilet mase 2 dtag rase nk brsalin last2 kelam kabut suami y sambut bb dgan pertolongan nurse y kebetulan lalu depan labour room 😅

1. Tgh menahan sakit kontraksi, doctor pelatih offer ubat tahan sakit. Saya jawab ok2. Tup2 doktor pelatih tu kena marah sebab 7cm x boleh ambil ubat tahan sakit 2. Xdpt pindah katil ke LR sbb sakit. Bguling2 pindah katil 😂 3. Rasa nak berak selepas baby lahir tapi dilarang turun dr katil. Dgn kuasa bulan sy paksa saja nurse bg turun sb nak tercirit😂 berak x tutup pintu sbb nurse takut pengsan

5y trước

X sis sbb najis masa tu lembut. Mcm cirit birit. Lps balik rumah nah sembelit. Rasa mcm nak nangis membuang😂lain lg luka bawah tu 1bulan lbh bru sembuh

Saya induce time kat labourom tgh tuggu bukaan . Setiap kali mengeras saya hentak hentak tagan yg berjarum tu kat besi badan sy bengkok² kan mcm tgh mengeliat habis kain alas kain hospital jatuh lantai . yg tak boleh tahan laki ckp " duduk diam jagan gerak² nanti baby taknak keluar tahan je salit tu 😂 . kalau ada bende kt tgn boleh hempuk . sy da hempuk kepala husband . sakit nye tak bole bwk bincang .

Suami kt sebelah " syg! Syg boleh syg! Syg! Syg boleh" dh macam ketua pasukan sorak. 🤣 dia xtahu isteri dia dhla xnmpak. Mana 1 suami mana 1 doc/nurse..lepastu baby kena vacum. Doc sruh suami keluar. Dia lari sembunyi belakang tirai. Masih bersorak "syg! Syg boleh syg !!" .. adui yg nurse smua kelam kabut dgn doc. Xsruh dia btul2 kluar dri lr. Biar ja dia trjerit2.. 😅

Mse ank no 3 Sy pky anak tudung ,skli sy punya lah push teran & teran,,suami sy tarik anak tundung sy smpy ke hidung sambil dye ckp mama kuat mama kuat,,terbantut nk meneran pukul tgn suami,hahahahah Dye xtengok muka sy,dye tengok bby yg nk kluar je,pdhl dye bdiri tepi sy,dye xnk duduk sbb dye takut darah,.xtw la yg skrg mcm mne plk perangai dye dlm LR.#37WEEK