Perlu bawa jumpa doktor ke?

Hi parents. Baby sy prem 34 weeks. Sekarang dah umur 4 bulan lebih, nak masuk 5 bulan dah (ikut umur waktu kelahiran). Dua tiga hari ni, hidung baby sy macam tersumbat sikit. Bila bersin, lepas tu mesti akan tersedak sekali. Not sure sebab tekaknya pun berkahak atau sebab air liur dah banyak (sekarang air liurnya dah start banyak) Haritu macam dah ok dah, tapi semalam waktu sy try sedut hidung dia, banyak pulak hingus keluar. Persoalannya, perlu ke sy bawa baby sy jumpa doktor? Baby tak meragam, aktif je macam biasa. Cuma bila waktu menyusu tu nampak dia macam kurang selesa sikit. ##1stimemom #firstbaby

6 Các câu trả lời

waktu mnyusu, tinggikan sikit kepala bby bgi melancarkan pernafasan dia.. normal bby ade kahak2 n beringus umur2 mcm tu, tpi x tau la klu bby prem ade lain2 yg kena alert, klu risau boleh rujuk doc jek.. :)

p klinik or hospital, kdang doctor tlg sedut buang.. jgn sedut guna mulut, mulut kita byk kuman.. satu lagi ada jgak spray hidung utk baby tapi kena mahir sikit la guna.. baby mmg mudah berkahak,..

Boleh tahu mcm mn boleh bersalin awal... Lama tak baby duk hospital masa lahir brapa kg?

maaf jgn sedut hidung bby lg cz baby ni msh sensitif.. apa2 jumpa dokter je..

Cuba pergi jumpa doktor ye

try jmpa dokter