Air ketuban cukup²

Para ibu² disini ade ke pernah alami masalah air ketuban cukup²..?? Saya skrng 38weeks.. doc risau nk smpai ke 40minggu air ketuban tak cukup. Ade ke tips atau cara nk tmbah air ketuban? Atau mcm mana nk hadapi? Saya risauu sgt. First baby plak ni. 🥺

5 Các câu trả lời

Hi ladies Good evening Air ketuban sebenarnya di memperolehi daripada kencing baby.. Kalau air ketuban kurang , that mean baby is not healthy like less energy to process urine. Untuk healthy kan baby, kena makan vitamin dan makanan yang ada protein..Air ketuban tidak boleh tambah daripada minuman ibu..Info ini I dapat daripada doctor Kerana i also hadapi masalah yang sama #37weeks pregnant

sy preggy sblm nie doktor pn ckp bnde yg sama..air ketuban ckup2.sptut nye Kuar bln 8..8/8.tapi 13/7 dh kuar seketul☺️x sabar nk tgk dunia agak nye.alhamdullah xde ape2 msalh.just sbb Sy ade gdm time mngndung jdi ank hypo skit.sy dk wad hnye satu hari.tapi my baby terpaksa kne tahan 3 hari.

3y trước

akhirnya dpt lh spsg..yg first boy,yg second dpt girl alhamdullah☺️dua2 beranak normal je

insya-Allah sis semua akan ok. sis doa byk2. dgr2 org kata kne bykkn makan buah tembikai utk tambah air mentuban. tp xtaula jd ke x 😅

org ckp makan buah tembikai merah blh tambah air ketuban

try minum air kelapa