Pedih Ulu Hati

Para ibu mengandung., nak tanya macam mana yer nak atasi pedih ulu hati ni.? Ada tips tak.

2 Các câu trả lời

Elak mknan berasid/pedas. Mkn stiap kali jumlah sikit2 tapi kerap(bukan skali harung makan banyak terus) sbb bila rahim makin besar, perut akan ditolak, so refluks(acid dalam perut tertolak ke ats) makin kerap. Duduk2 dlu slepas mkn. Kalau kuat pedih ulu hati time tidur, tinggikan skit bhgian badan ats dgn kepala pakai bantal. Boleh je mkn ubt antacid (gaviscon, syrup MMT)-tp dptkan pandangan dari doktor berdekatan dulu

Blkg bku pink byk info