Mengatasi pedih ulu hati

Assalamualaikum, saya nk tnya ibu² semua mana ya nk atasi pedih ulu hati semasa mengandung?#firstmom #ingintahu #pleasehelp

6 Các câu trả lời

gaviscon..sy amik gaviscon 4sudu jika sakit sngat tu tak hilang lpas makan 2sudu .. ibu mngdung bleh mkan gaviscon ye 😊 bleh 2-4sudu ada tulis kat botol .. klau pedih hulu hati tu dtg trus mkan gaviscon dlam 5 6 mnit akan lega ..klau tdo ..tnggikan bantal smpai punggung

Wsalam . Kalau sakit sgt , cek dekat klinik . Nanti doc bg ubg gastrik / ulu hati . Saya kena mcm tu jugak , kdg sakit nak bernafas .. pastu tiap mlm sapu myk angin kat tapak kaki n pakai stokin

Boleh try elak makan benda masam, goreng & pedas. Bykkn minum air suam. ♥️

saya mkn gaviscon yg biasa tu.. 15 ml

Salah satunya, makan on time

gaviscon