Boleh ke makan cempedak goreng dalam pantang

Pantang day-8. Hari ni beli cempedak tapi mak tak bagi makan.. sebab sejuk dan boleh demam urat katanya. Orang dulu2 pantang cempedak sampai setahun dia kata. Siapa pernah makan dan okey saja? Masa pregnant lagi teringin nak makan tapi masa tu bukan musim dia #firstmom #seriusnanya

11 Các câu trả lời

awak..ikut pada badan kita..Sy dlm pntng mkn je apa Sy nk mkn...kuantiti sedikit Dan ikut kesesuian rasa contoh tringin mkn pedas..Sy mkn je..Tapi ltk sikitla buat rasa2...yg perlu kita jaga sgt ni peranakan kita...jgn angkt berat2...bab mkn ni mkn je klu sesuai kat bdn..Cuba sikit dlu...klu kita ok bby ok..klu jinis susu badanla...okla..xde mslh...

Jangan sis. Kalau blh pantang lah betul2. Nnt jd mcm sy 1st bersalin tak pantang. Mkn bnda yg x blh mkn diam2. Skrg pregnant kali ke 2 badan bisa2. Kaki cepat membengkak walau bru 6 bln huhu. Tgn kiri rasa bisa berdenyut2. Sbb tak berpantang betul2. Badan berangin je spjg pregnant ke 2 ni. Kali ni bersalin mmg nak berpantang betul2. Serikkkk 😂

sy ms pantang dah ckp ngn mak jgn goreng cmpedak... mak goreng jugak... xtahan die punye bau mnggoda...😂.. sy mkn jugak... tp mkn tepung2 die je.. bnyk jugk mkn...🤭.. nsib x pape... ms ank no 3 4 tahun lpas sy x pantang sgt... durian beku dlm peti pun sy mkn jugk... 😬.. mslhnye pantang jumpe.....

masa dalam pantang saya ada curi2 makan dalam 3 ulas , nasib tak jadi apa2 , hehe sbb saya yg jenih badan berangin , tapi skg anak dah setahun haritu ada makan 3 ulas jugak terus perut tak selesa sbb berangin , lepas sapu minyak dah kentut baru lega , haih benda yg sedap semua berangin

1y trước

Ada je doc kata angin. Ada ubat angin.

boleh je awak nak makan buat rasa, asalkan tak berlebihan, makan apa2 pun kalau berlebihan bawa mudarat. doc sndri cakap jgn pantang makanan yg awak tak pernah pantang pun sblum mengandung, melainkan ada allergic dan jgn pantang makanan berkhasiat.

1y trước

saya sempat rasa 1 ulas masa beli je. balik rumah terus kena banned cempedak 😂tak sempat baby nak merasa susu cempedak

Tak pernah pula cuba makan cempedak masa pantang. Tapi nak bagitahu demam urat tu memang seksa. Kena sebab time tu berkeras nak tolong sidai baju, mungkin asbab juga. Dah memang nak kena.

Nak cuba, boleh je. Tanggung sendiri. 😁 Apapun bg saya, jika tiada alahan, boleh je makan. Kena pandai seimbangkan pemakanan sihat. Minum air kosong secukupnya.

saya pantang makan masa jahitan tak sembuh lagi je.. lepas dah sembuh luka terus makan je apa nak..😆

. Ikut badan. I makan je cempedak haritu lps pantang 40gari. Nk try, makan 1 jela kot

Atas org awak.. adik sy hampir nak mati sebab angin ni