Risau risau risau 😭

Pagi ni detected positive covid dan sy baru hamil 7 minggu risaunya risiko akan baby sy. Siapa pernah kena semasa hamil minta share apa yg perlu sy buat 🤧

21 Các câu trả lời

saya ada experience sama mcm sis, +ve awal2- morning sickness mcm biasa... tak lalu makan... batuk 🥲 cuma time tu, sy paksa gak makan- makan vitamin C... mmg kena bnyak rehat, tu je 🥲

Saya pernah positif covid masa minggu ke 12 hamil.. masa tu saya x ada vaksin yg lengkap even 1 dos.. kena tahan dekat maeps.. sis jangan risau.. banyak kan minum air putih dan makan vitamin c

Awal bulan 2 hari tu sy positif covid , masa tu sy tak tahu yg sy da pregnant , sy minum vitc yg redoxon tu dengan minum air masak je , sekarang kandungan sy 8w , jaga diri ye awak ❤️

3y trước

Thanks awakkk 💕

amalkan zikir doa nabi yunus dan kurantine sebenarnye sampai pulih.. semoga cepat sembuh.. sembahyang sis tawakal sepenuhnye dgn keyakinan makan nutrisi kuatkan immune Dan sabar

Saya hritu positive jgk, tp Dr. kata kalau kandungan baru lgi biasanya tk effect pun dkt bby. Alhamdulillah saya ok je dh sihat. Insya-Allah doa yg baik2.

3y trước

Alhamdulillah lega sikit rasa

saya baru lepas covid pregnant 6week, alhamdulillah okay tak ada apa-apa. Banyak minum air masak and makan buah-buahan. Ubat ambik bila perlu.

saya kena covid hari ini. saya 16 minggu pregnant. sudah ambil 2 dose vaccine, booster tak ambil. Apa yang saya kena buat kawan kawan?

sama saya positive 7w , sakit tekak demam mujur x kuat sangat, saya minum air lemon bunga cengkih, minum suam2 insyaallah hilang

Smg sis n baby sihat dan Slmt sampai bersalin.. Bnykan rest.. Nnt update ye.. Doakan mg sy jg dikurniakan zuriat.. Aamiin

3y trước

Ameen terima kasih doakan, sy doakan sis jugak semoga sis dikurniakan zuriat tak lama lagi teruskan berdoa 🤲🏻💕

kawan saya pun kes sama mcm sis . dia masa tu pregnant 7week jugak . kena covid.. dia ok je.. sekarnag dh 10w rasanya..

3y trước

Thank sharing