37 weeks 4 days

Os 1.5cm buka...sy primi Dah 3 hari blm ada progress..normal ke.? Ada kemungkinan tak sy bersalin minggu nie...

1 Trả lời

sy dulu msa 37minggu mula rsa tanda2, perut kerap kali mngeras, tpi blum ada bukaan lg, msa 38 minggu semakin mengeras pgi hosp check suda 2cm, tpi kena bgi pulang ruma lg sbb contrction belum kuat, last2 baby keluar 3 hari sebelum due date, msa 39minggu 4hari, 4 hari sebelum bersalin sy bnykkn berjalan, mencangkung jalan itik n pujuk2 bby spya keluar sbb sy GDM on diet so x bole lebih due date, psal sy tidak mau kena induce, sy byk brgerak spya baby cepat turun.. thankfuly smua brjalan dgn lancar..