Tak faham sebenarnya

Ok. Back to 10months Ago. Masa tu baru lahirkan baby 2nd. So anak yg first baru 1Y+ (by time now da 2y+) .. Ada borak2 dgn MIL. Dia keje gomen, So bila time cuti mmg ada kt rumah. Kebetulan dia ada ckp dgn cucu lain yg balik on weekends (satu kampung yg mmg salu Jmpe)nnty boleh jln2 dgn dia..bila saya dgr mcmtu, kebetulan saya mmg keje & tinggal dgn husband(Dkt kl). Saya dgn husband ckp la dgn anak sulung kami,oh boleh la ikut nenda nnty bila weekends. Best tido Sama2 dgn sepupu(sebaya). (Kami keje retail jadi nk Jgk bgi anak bonding Sbb cuti kadang tak tentu) . Dari perbualan yg riang2 terus jadi serious bila MIL ckp “malas la. Ibu nak buat apa2 pun susah” sambil dia main hp. Ok. Kami faham mungkin dia penat keje. Time goes by, kami xpernah pun hntr anak balik kampung pun. But keep nmpk MIL post gmbr bawak cucu lain jalan2 n beli toys semua. Nak kata x jenguk , ad aje kami balik. Tapi entah . Now bila dah lama kami xbalik, mula la ckp nk pisahkan cucu dia dgn dia. Pdahal bila ada, dia sibuk dgn hp. Apatah lagi nak main dgn cucu berdua ni. Layanan beza. Nasib anak kecik lagi. Kalau da besar, xtau nak explain apa. Apa sebenarnya dia nak ya?

1 Trả lời

sme sis.. klu dtg pun jarg mnyembang.. Tp sye paham je.. memg anak pmpn lg rapat ngn mak dye sme la mcm sye n mak sye.. kte pun lg selesa umah mak sendiri kan.. Tp ktorg blek je umah mntua cuma x mesra..Maybe memg fmily nye mcm tu.. mula2 terasa hati la jgak lme2 sye pun x kisah..