Waktu consume supplement

Now kandungan sy 29W1D. Semenjak awal bulan 6 haritu sy dah tukar waktu consume Zincofer/Iberet Folic kepada 2jam selepas waktu lunch. Adakah lebih elok di ambil di waktu pagi atau tiada masalah ambik selepas lunch? Sbb sy kalau breakfast agak lewat dalam pukul 9.30pagi. Nak tggu waktu makan ubat macam cepat sangat nak masuk lunch hour pulak.

1 Trả lời

Lagi better makan ubat bila perut kosong. Nurse tempat saya kata kalau makan ubat selepas makan, jarakkan 3 jam.. macam saya makan waktu pagi. Saya biasanya breakfast pukul 10. Jadi saya makan ubat 7pg macam tu

4mo trước

Aah betul tu. Pagi tadi saya makan ubat dengan sunquick tanpa gula pukul 8.30pg. Pukul 9.30am saya dah breakfast. Apa yang saya tahu, kalau makan sebelum sarapan jarak minimum 1 jam..