Newborn kentut menangis

Normal x newborn 1 bulan lebih nak kentut tu dia mcm xselesa menggeliat siap bunyi2 meneran tu.. kadang2 selagi x kentut selagi tu dia tak boleh tidur balik.. merengek2 kalau nenek tgk ni mesti kata lapar.. dah kentut sekali dua tu dia relax kejap lepas tu nak kentut lg dia merengek lg..

3 Các câu trả lời

perut dia bnyak angin dah tu. Masa baby ni baby tak pandai lagi nak buang angin tu sbb tu macam tu. Banyak kes baby nangis2 je non stop sbb perut dh kembung, angin tak kluar. Cuba buat cara tolak2 kaki tu. Dekat TT rasanya ada tunjuk cara. Untuk bantu dia buang angin dalam perut. Pastu urut2 perut dgn minyak. Saya selalu buat macam tu, mmg bnykk lah angin keluar 🤣 saya yg rasa lega dngar. confirm baby tido lena lpastu

anak sye mse newborn mnanges bila nk berak walaupun najis nye lembut.. sbb baby x pndai nk teran, maybe baby sis pun sme.. kerapkn urut perut baby, buat gerakan cycling & i luv u.. sgt mbantu..

normal. sebab tak selesa. urut2 perut dia clockwise, banyakkan senaman bicycle kick etc tu