Baby meneran kentut/najis sampai menangis

Hai mommy. Nak tnye, normal ke baby meneran kentut/najis sampai terangkat kaki dan merah2 muka, menangis kalau tak lepas kentut tu. Sye dah urut perut, dah tuam, buat kayuh basikal, masih sama. Perut lembut & tak kembung. Kesian tengok anak, tak tahu mcm mana nk bantu dia dah. #fullybf #firstmom

2 Các câu trả lời

Try letak dia mcm posisi duduk atas riba awak. Saya setiap kali anak saya meneran, saya try dudukkan dia.. terus keluar 😅 tapi sbnrnye normal je kalau newborn nmpak struggle meneran tu, sebab usus dia tgh belajar lagi cara meneran. As long as najis tak keras, should be okay

dy sembelit kot. sme cm sy ank sy lately sllu smbelit. ank sy pun full bf jgk . xtau dh nk buat cmne..dh 3 hri xberak. ngis2 nk berak